Det Blå Rum ved Fuglsang Sø

Ud til vandet ved Fuglsang Sø finder du Det Blå Rum - et sted som danner rammen for aktiviteter på, i og ved vandet.

Stedet er udviklet ud fra et lokalt ønske om at udnytte byens mest attraktive sø til glæde for både unge og ældre, nybegyndere og erfarne, der ønsker at være aktive i naturen.

Det Blå Rum er skabt sammen med de mennesker, som skal bruge stedet. Et lokalt samlingspunkt, hvor man kan mødes omkring et aktivt udeliv.

Det Blå Rum er blevet til blandt andet via bidrag fra Lokale og Anlægsfonden, Ege Fonden, Nordea-fonden og den filantropiske forening Realdania.

Luk alle
Åben alle

Kontakt og spørgsmål vedrørende booking af Det Blå Rum

Kontakt

Herning Svømmehal:
Jette Michaelsen og Michael Lysgaard
Send mail til: detblaarum@herning.dk

Du kan også læse mere hos Herning Svømmehal.

Øvrig kontaktinfo

Kontakt

Det Blå Rum
Formand - Peter Nowack
Telefon: 25609405
Send mail til Peter

Herning Svømmehal:
Jette Michaelsen og Michael Lysgaard
Send mail til: detblaarum@herning.dk

Klubber og foreninger

Herning Kajakklub
Se Herning Kajakklubs hjemmeside

Vinterbaderforeningen Den Gule Badeand
Se Den Gule Badeands hjemmeside

Herning Vinterbadeklub
Se Herning Vinterbadeklubs hjemmeside

Team Triathlon Herning
Se Team Triathlon Hernings hjemmeside

Herning Ikast Lystfiskerforening
Se Herning Ikast Lystfiskerforenings hjemmeside

Herning Firmaidræt
Se Herning Firmaidræts hjemmeside

Hvem kan bruge Det Blå Rum?

Det Blå Rum er et outdoor-mekka, som kan bruges af alle - både til socialt mødested og som omdrejningspunkt for forskellige vand- og naturaktiviteter.

Flere foreninger har fast base ved Det Blå Rum. Heriblandt kajakroerne, vinterbaderne, lystfiskerne og triatleterne.

Hvis du vil have adgang til kajakker og sauna, sker det som udgangspunkt via medlemskab af eller i samarbejde med de faste brugerklubber på stedet, som du kan finde kontaktoplysninger på via foreningernes hjemmesider.

Det er muligt at købe dagsbillet til sauna. Leje af sauna udgør 50 kroner i timen for hver person.

Booking sker gennem GetEvent.

Der er mulighed for leje af SUP-boards. Leje sker ved kontakt til Herning Firmaidræt på herning.hfi@gmail.com.

Vi henviser til Dansk Surf og Raftingforbund for gode råd og guide til en sikker tur på og i vandet.

Virksomheder kan for 600 kroner i timen leje fælleshuset. Der udlejes ikke til privatpersoner, fester og lignende.

Vi gør opmærksom på, at rygning og indtagelse af alkohol ikke er tilladt ved Det Blå Rum. Vi forventer, at faciliteterne bliver efterladt pæne og rene. Hvis faciliteterne er booket og ikke bliver efterladt i rengjort og opryddet stand, vil der blive eftersendt faktura for rengøring og oprydning.

For skoler og foreninger

For kommunale grundskoler

Det Blå Rum byder på mange muligheder for skoler, som gerne vil tage undervisningen ud i naturen. Her er der mulighed for bevægelse, læring, fællesskab og gode natur- og friluftsoplevelser for skoleklasser. Der er blandt andet løbe-, cykel- og gå-ruter samt udendørs fitnessredskaber i nærheden, som I kan benytte.

Hvis I ønsker at gå på opdagelse i naturen omkring det Blå Rum med jeres klasse, er det muligt at låne gratis natur- og vandgrej til din skoleklasse. 20 fiskenet, lupper, akvarier og tre vandkikkerter. Tag kontakt til Herning Svømmehal for at låne udstyret.

For kommunale grundskoler i Herning Kommune er der desuden mulighed for at gratis at booke og benytte fællesrummet med køkken og omklædningsrummet.  Kontakt Herning Svømmehal for at booke: detblaarum@herning.dk.

Det er også muligt at låne 10 SUP boards. For nærmere information omkring udlån af SUP boards, kan du Kontakte Herning Firmaidræt: herning.hfi@gmail.com 

I nærheden af Det Blå Rum ligger en discgolfbane, som er til fri afbenyttelse. Det er muligt at booke gratis discs. Der er 24 discs til udlån.

Tag kontakt til kontoret i Sportscenter Herning for at booke discgolf udstyret: post@holing.dk

Derudover har Det Blå Rum en sauna med plads til 15-20 personer og et broanlæg til badning. Saunaen kan skoleklasser benytte til 50 kroner i timen.

Tag kontakt til Herning Svømmehal: detblaarum@herning.dk for at booke saunaen. 

For foreninger

Hvis du er en godkendt folkeoplysende forening i Herning Kommune, har du også mulighed for at benytte Det Blå Rum i forbindelse med dine foreningsaktiviteter. Det kan eksempelvis være til en generalforsamling. Som godkendt folkeoplysende forening koster det ikke foreningen noget at låne lokalerne.

Hvis du i den forbindelse ønsker at booke fællesrummet, omklædning eller natur- og vandgrej, så ret henvendelse til Herning Svømmehal: detblaarum@herning.dk.

På samme måde som skolerne kan godkendte folkeoplysende foreninger også leje saunaen med plads til 15-20 personer til 50 kroner i timen. Tag kontakt til Herning Svømmehal: detblaarum@herning.dk for at booke saunaen som forening. 

Tag kontakt til kontoret i Sportscenter Herning for at booke discgolf udstyret: post@holing.dk

Derudover har Det Blå Rum en sauna med plads til 15-20 personer og et broanlæg til badning. Saunaen kan skoleklasser benytte til 50 kroner i timen.

Tag kontakt til Herning Svømmehal: detblaarum@herning.dk for at booke saunaen. 

Det er muligt at leje SUP boards. For nærmere information omkring leje af SUP boards, kan du Kontakte Herning Firmaidræt: herning.hfi@gmail.com 

Faciliteter

Det Blå Rum består af to bygninger og et broanlæg ved Fuglsang Sø.

Hovedbygningen er cirka 250 kvm og har et fællesrum med kapacitet til omkring 50 personer. Bygningen har blandt andet et stort køkken, omklædningsrum, toiletter og en stor overdækket terrasse.

Den anden bygning er et depot/bådhus på cirka 300 kvm med plads til kajakker, både og andet. Her er også et værksted til reparationer og vedligehold af udstyr.

Det Blå Rum har desuden en sauna med plads til 15-20 personer og et broanlæg til badning og både samt cykel-pitstop.

Derudover er der udearealer med terrasser, bålplads, udekøkken og meget mere.

De to bygninger og broanlægget binder området sammen og skaber en glidende overgang mellem land og vand.

Bæredygtighed i fokus

Projektet sætter nye standarder for bæredygtighed i Herning Kommune. Bæredygtighed er tænkt ind på alle planer i Det Blå Rum - lige fra selve byggeriet af anlægget til brugerens benyttelse og oplevelse af området.

For at sikre, at Det Blå Rum giver et så lavt CO2-aftryk som muligt, er alle materialer blevet vurderet i en analysemodel, der anvendes i bæredygtige byggerier, og som beskriver materialernes vej "fra vugge til grav". Konkret betyder det, at materialerne er miljørigtige og kan genanvendes, hvis anlægget engang i fremtiden skal tages ned eller bygges om.

Det Blå Rum har solceller og batteripakker, som skal drive en stor del af husets energiforbrug.

For at synliggøre klimaaftrykket ved Det Blå Rum bliver energiforbruget fulgt og monitoreret, så det er muligt for brugerne at følge med i energiforbruget og opnå bevidsthed og læring om bæredygtig adfærd.

Fakta om området

Fuglsang Sø er en kunstig sø på cirka 28 hektar, som ligger i tæt forbindelse med Herning lidt nord for centrum. Det er en af Danmarks reneste søer. 

Fuglsang Sø blev udgravet i 2003-2005 i forbindelse med motorvejsbyggeri ved Herning. Siden har søen været brugt som rekreativt område af både private og foreninger. Desuden er søen hjemsted for mange fugle, fisk, insekter og planter.

Fuglsang Sø er opkaldt efter ejendommen "Fuglsang", der engang lå i området.

Søen er 800 meter lang og op til 450 meter bred. På det dybeste sted er søen mere end seks meter dyb. En gåtur rundt om søen er cirka tre kilometer. Der ligger to badestrande på søens østlige side.

Det Blå Rum ligger på østbredden ved Fuglsang Sø, hvor der tidligere lå containere til kajakklubben.

Den Digitale Hotline

Brug for hjælp til digital selvbetjening? DDH logo

Ring 70200000 - dag, aften og weekend

Åbningstider: