Borgere med autisme får helt ny mulighed

Mange autistiske unge og voksne føler sig anderledes eller forkerte i mødet med deres omgivelser og oplever personlige nederlag. Det betyder, at mange trækker sig socialt og kæmper med at finde sig til rette i forhold til uddannelse og beskæftigelse.

Det forsøger et nyt og anderledes tilbud, udviklet af Specialområde Autisme under Region Midtjylland, at ændre på. Fem såkaldte Boostcamps udbydes i et samarbejde mellem Herning og Aarhus kommuner og Region Midtjylland.

Boostcamps er målrettet autistiske unge og voksne i alderen 18-45 år med normal til høj begavelse. De fem camps kan realiseres takket være en donation fra Den A. P. Møllerske Støttefond på to millioner kroner.

20 pladser til Herning-borgere

På den første Boostcamp, der indledes 23. januar, er syv borgere fra Herning Kommune tilmeldt. I alt har Herning Kommune 20 pladser på de fem Boostcamps, der afvikles i det kommende års tid.

- Med Boostcamp kan vi skabe en anden form for læring og udvikling for målgruppen, end vi kan i dag i de eksisterende tilbud. Det er vigtigt, at vi hele tiden forholder os til de tilbud, vi har og ser på, om noget andet og nyt kan hjælpe til at støtte borgere med autisme yderligere, siger Charlotte Hald Madsen, centerleder for autismeområdet i Herning Kommune.

Fokus på styrkerne

En Boostcamp er et højskole-lignende, intensivt forløb på en uges tid i autismevenlige rammer. Her modtager deltagerne undervisning med fokus på viden om autisme og på den enkelte deltagers styrker.

Underviserne er også autister, der fungerer som rollemodeller og inspiratorer.

På skemaet er en række forskellige fag, for eksempel rollespil, animation, fællesskab, netværksdannelse og erfaringsudveksling mellem deltagerne.

Du kan læse mere om Boostcamp her. 

Kontaktinfo

Ole Hansen
Kommunikationschef

Tlf.: 40 22 32 28
Mail: ole.hansen@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.