Oplev Verdens Vildeste Brobyggere i Herning

Verdens Vildeste Brobyggere er Danmarks første brobygningskonkurrence, hvor 40 unge lærlinge, studerende og elever dyster om at bygge spektakulære broer – og det foregår på tid! I 2024 kommer konkurrencen til Herning.

Lokale deltagere fra blandt andet Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier dyster i at bygge tre spektakulære broer i beton, stål og træ.

Broerne bygges på tværs af den 11 meter brede kanal ved Fuglsang Sø. Broerne skal bygges på bare syv timer! Om aftenen kåres vinderbroen af et professionelt dommerpanel. Præmien er en 50.000 kr, som vinderholdet får til deling.

Eventet hylder det gode håndværk

Danmark er foregangsland inden for brobygning. Verdens Vildeste Brobyggere-eventet er med til at sætte fokus på, hvad man kan skabe af storslåede ting med en erhvervsuddannelse i rygsækken.

- I Herning Kommune vil vi rigtig gerne være med til at klæde de unge på med viden om fremtidsmulighederne, hvis man for eksempel tager en erhvervsuddannelse. Verdens Vildeste Brobyggere er med til at levendegøre alt det, som man kan med netop en håndværks- eller ingeniøruddannelse i Herning. Det er fantastisk - og så glæder vi os bare til den fest, der bliver omkring dagen, udtaler borgmester Dorte West.

Eventet byder på live og nervepirrende brobygning med beton, stål og træ, og er samtidig både en uddannelsesmesse og en folkefest. Der vil være kaffe- og madboder, live musik og karrieretips til dem, der overvejer en karriere som faglært.

Der er fri entré hele dagen. Arrangementet foregår klokken 10.00-19.30

Se mere om eventet på Verdens Vildeste Brobyggeres hjemmeside.

Luk alle
Åben alle

Hvad er Verdens Vildeste Brobyggere?

Til Verdens Vildeste Brobyggere arbejder lærlinge, handelselever, bygningskonstruktør- og ingeniørstuderende tæt sammen i et tværfagligt forløb. Her er alle uundværlige, hvilket er kernen i Verdens Vildeste Brobyggere: At vise, hvad unge kan skabe i et stort fællesskab, og at det netop er i faglighedernes samspil, at styrken ligger. 

Tidligere er eventet blevet afholdt i København, Fredericia og Aalborg. Verdens Vildeste Brobyggere ønsker at udbrede kendskabet og nuancere blikket på erhvervsuddannelser og uddannelsesmulighederne inden for byggeriet og industrien. Læs mere på brobyggere.dk.

Hvad kan du opleve på dagen?

  • DR-vært, Josefine Høgh er vært hele dagen, og tager publikum med gennem live brobygningskonkurrencen.
  • Koncert med det lokale band Drengestreger
  • Byggebattle mellem skuespiller Jesper Ole og YouTube-stjernen Johannes Matzen.
  • Taler ved borgmester Dorte West og Danmarks tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.
  • Foodtrucks, skattejagt, messestande og masser af andre aktiviteter.

Der er fri entré til pladsen hele dagen.