Unge bruger en dag på demokratiet

02. marts 2023

Tirsdag 7. marts er alle elevrådsrepræsentanter fra 7.-9. klasserne i Herning Kommune samlet til Demokratidag. Temaet for dagen er "Unges stemmer".

Gennem en række workshops og oplæg får de unge input til, hvordan de med størst effekt kan blande sig i debatten og blive hørt.

Fermaten i Herning er base for arrangementet. Fra morgenstunden er der oplæg fra Anne Mette Bang Rasmussen, (V), formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune, og Philip Vivet (Rad.), formand for det særlige politiske udvalg, som i år arbejder med unges trivsel i Herning Kommune.

Men der er skam også kendte, stærke stemmer udefra, som giver de unge mod på demokratiet. Til stede på Fermaten er blandt andre lokale Nikoline Steen Kristensen, X Factor-finalist fra 2021, mens Sven Brinkmann, Thomas Skov og Mai Villadsen, der alle er fra Herning-egnen, er med via videolink.

At stole på sin egen stemme

- Jeg glæder mig til at være sammen med en masse, der brænder for det samme som jeg, siger Elisabeth Ane Lindvig, 9. klasses-elev i Brændgårdskolens talentklasser i Holing og formand for det Fælles Elevråd i Herning Kommune, som står bag demokratidagen.

- Hvis man skal være aktiv i demokratiet, skal man stole på sin egen stemme og turde stå ved sig selv. Man skal også være klar til, at der kan være bump på vejen, hvis man møder nogen, som er uenige med én. Men samtidig er det jo også vigtigt, at man lærer at lytte til andres holdninger og meninger, siger hun.

I løbet af dagen bevæger de unge sig rundt i Herning til en række workshops, som anlægger forskellige vinkler på demokratiet og det at deltage i den offentlige debat. Her er der for eksempel fokus på god og skarp, skriftlig formidling, kropssprog, sociale medier, verdensmålene og street-art.

Cirka 150 elevrådsrepræsentanter fra 7.-9. årgang deltager. Det er det Fælles Elevråd i Herning Kommune, der står bag arrangementet.

Kontaktinfo

Peter Jonsen
Afdelingsleder Planlægning og Udvikling

Tlf.: 20 93 57 34
mail: peter.jonsen@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.