Grønne Cykler

Grønne cykler er et projekt i Herning Kommune, der sørger for, at efterladte, ejerløse cykler ikke står og bliver til rustbunker. I stedet får cyklerne et nyt liv, så de kan gøre glæde og gavn igen - og ressourcerne genbruges.

Vi skal tænke bæredygtigt og bruge de ressourcer, vi har, med omtanke – for klimaets og vores alles skyld.

Derfor har Herning Kommune sat et nyt projekt i værk, som sikrer, at efterladte, ejerløse cykler fundet i Herning Kommune bliver genbrugt, og kommer til at gøre gavn igen.

Vi kalder det "Grønne cykler".

Hvad gør Herning Kommune?

Hvert år finder og indsamler Herning Kommunes driftsafdeling cirka 100-200 cykler, som af den eller anden årsag er blevet efterladt rundt omkring i vejkanter, på stationer, parkeringspladser, gågader eller lignende. 

Det første Herning Kommune gør, er at kontrollere om cyklen er meldt stjålet. Er cyklen meldt stjålet, så kontakter vi politiet, som herefter overtager sagsbehandlingen.

Klik her for at gå til Midt- og Vestjyllands Politis hjemmeside med information om stjålne køretøjer.

Hvis ikke cyklen er meldt stjålet, så sørger vi - i samarbejde med cykelværkstedet på Ungdomscenter Knudmosen - for, at cyklen igen kommer til at gøre gavn.

På cykelværkstedet hos Ungdomscenter Knudmosen bruges cyklerne som en del af undervisningen. Her lærer eleverne et nyt håndværk, når de i fællesskab opruster og upcycler de gamle, efterladte jernheste.

Når cyklerne er piftet op og køreklare igen, så leveres cyklerne fra værkstedet til forskellige almennyttige formål i Herning Kommune. Det kan for eksempel være til sociale projekter, hvor der skal benyttes cykler.

På den måde genanvendes cyklerne og et godt formål støttes. Samtidig bliver vores by og natur mere ryddelig at se på og færdes i.

Og endnu flere borgere i Herning Kommune kan hoppe på cyklen. 

Færdselslovens paragraf 123 giver kommunen mulighed for at varetage sorteringen og håndteringen af de herreløse cykler - en arbejdsopgave, der tidligere udelukkende har ligget hos politimyndigheden.

Inden kommunen fjerner cyklerne fra gadebilledet, hænger kommunens driftsafdeling advarselsmærkater på cyklerne, som giver potentielle ejere fire uger til at hente dem. Hvis en cykel stadig står uberørt efter de fire uger, bliver den indsamlet og bliver en del af Grønne cykler. Her undersøges det allerførst, om cyklen er meldt stjålet. Hvis cyklen mangler i forbindelse med politisager, så overtager politiet cyklen og sagsbehandlingen.

Donation

Til os

Ønsker du at donere en cykel til projektet Grønne cykler, tager vi meget gerne i mod. Alle cykler kan bruges, men specielt børnecykler er vi meget interesseret i. Skriv eller ring til Sebastian, hvis du ønsker at donere en cykel til projektet - vi tager nemlig kun imod, når der er lavet en forudgående aftale. 

Fra os

Har du en god idé, til et almennyttigt godtgørende formål, hvortil vi kan donere køreklare cykler, hører vi meget gerne fra dig.

Send e-mail til Sebastian

Salg

Du kan, som privat person, ikke købe cykler hos os, men på en eventuel kommende cykelauktion vil det bliver muligt - der kan alle nemlig byde på cyklerne.

Auktion

Vi arbejder på at afholde en eller anden form for cykelauktion. Følg med her på siden eller/og på Herning Kommunes facebookside. Når vi er klar med en auktion, vil det blandt andet blive offentliggjort der.

Send e-mail til Hanne

 

Har du spørgsmål?

Sebastian Mulvad Kristensen
Ungdomscenter Knudmosen
Lindegårdsvej 8
7400 Herning

Tlf.: 22 10 49 90
@: lgssk@herning.dk

Hanne Thomsen-Mühlbrand
Vej, Trafik og Byggemodning
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96 28 83 29
Mobil: 20 74 27 48
@: vtbht@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Skriv via Borger.dk (Borger)

Skriv via Virk.dk (Virksomhed)

Giv os din feedback

Hvad synes du om siden?