Erhvervskonference

Borgmester holder tale

Tilmelding

Tilmeldingsfristen er overskredet. Har du spørgsmål til din tilmelding eller har spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her på siden, er du velkommen til at kontakte os.
Luk alle
Åben alle

Invitation

Tue Mantoni, der er tidligere CEO hos Bang & Olufsen og motorcykelgiganten Triumph, har i bogen Samfundskontrakten skrevet om, hvordan samspillet mellem erhvervslivet og velfærdssamfundet har stor betydning for succesfuld erhvervsudvikling. Det samspil har virksomheder, erhvervsaktører, uddannelsessteder og kommunen med Erhvervsløftet besluttet, at vi vil dyrke og styrke i Herning.

Kom og hør Tue Mantoni dele idéer og erfaringer ved efterårets Erhvervskonference onsdag 25. oktober klokken 15.00-18.00 hos MCH Messecenter Herning, Vardevej 1, 7400 Herning.
 

Program

 • Check-in og mulighed for netværk

 • Velkommen ved Dorte West, Borgmester

 • Samfundskontrakten mellem det danske erhvervsliv og velfærdssamfundet ved Tue Mantoni

 • Pause – netværk og let mad

 • Workshop:
  Spor 1: Life Science
  Spor 2: Grøn omstilling gennem frugtbare partnerskaber
  Spor 3: AI og ChatGPT
  Spor 4: Er din virksomhed klædt på til fremtidens tekstilkrav?
  Spor 5: Hvordan ser fremtidens retail ud?
  Spor 6: International arbejdskraft - barrierer og fordele
 • Fælles opsamling ved Morten Stamm Mikkelsen, Erhvervs- og Uddannelseschef

Workshops - vælg mellem følgende spor

Spor 1: Life Science

Vil din virksomhed gerne samarbejde med det offentlige sundhedsvæsen? Regionshospitalet Gødstrup arbejder strategisk med innovation, og i forbindelse med Regionshospitalets 1 års fødselsdag i marts 2023 præsenterede hospitalet en ny strategi, hvor et af de 5 strategiske pejlemærker er partnerskaber. På denne workshop kan du høre mere om mulighederne for samarbejde gennem konkrete eksempler på succesfulde cases. Du vil også høre om de forskellige indgange, der er for virksomheder til at byde ind med løsninger på aktuelle udfordringer.

Spor 2: Grøn omstilling gennem frugtbare partnerskaber

FOG & VENØ A/S er en innovativ familieejet virksomhed med stor passion for bæredygtighed og kvalitet i topklasse. Tilmeld dig dette workshop-spor, og hør CVO, Tom Venø Nielsen, fortælle om virksomhedens passion for at produktudvikle med fokus på mindst muligt miljøaftryk. Fog og Venø har stor erfaring med at indgå i partnerskaber med andre virksomheder og aktører. Det har blandt andet resulteret i de populære akustikpanelers filtbagsider lavet af upcyclede materialer. Hør mere om Fog & Venøs erfaringer og få et par gode råd med hjem om at indgå i succesfulde partnerskaber for grøn omstilling.

Spor 3: AI og ChatGPT

Hvordan kan man anvende kunstig intelligens til at effektivisere processer i virksomheden? Virksomheden ITM8 har haft gode erfaringer med at anvende kunstig intelligens til at sortere i deres daglige  kundehenvendelser. Derudover rådgiver de også i og udvikler systemer, der bruger AI og ChatGPT til at effektivisere processer i virksomheder. På denne workshop vil ITM8 gennem konkrete cases give et indblik i, hvordan virksomheder kan anvende AI og ChatGPT til at effektivisere processer.

Spor 4: Er din virksomhed klædt på til fremtidens tekstilkrav?

Den kommende EU-lovgivning og de afledte tekstilkrav medfører et øget kompetencebehov. Vejen mod cirkularitet i tekstilbranchen kræver blandt andet viden om materialer, produktion og nye teknologier. En viden, som kan være vanskelig at opbygge i en meget fragmenteret værdikæde, hvor store dele har været outsourcet i årtier. Det er derfor nødvendigt at reetablere en infrastruktur på
produktionsteknologierne, der gør det muligt at udvikle den nødvendige viden, som branchen har brug for. Digitalisering kan være en løftestang til denne transformation. Den transformation stiller VIA Design & Business, Center for Bæredygtig Tekstil Produktion, skarpt på i denne workshop.

Spor 5: Hvordan ser fremtidens retail ud?

Op gennem Hernings historie går ord som kræmmer og handel igen, og vi har som kommune været kendt for vores stærke handels-gen. Men hvordan ser fremtidens detail- og retailhandel ud? Og hvilke tendenser skal man som virksomhed være opmærksom på? Det er de overordnede spørgsmål, som kommer under kærlig behandling på denne workshop.

Spor 6: International arbejdskraft - barrierer og fordele

Hvordan tiltrækker man internationale medarbejdere? Og hvordan motiveres de til at deltage i sprogundervisning? Hvordan får man integreret flere kulturer på arbejdspladsen? Og kræver det mere eller mindre ledelse at have medarbejdere fra andre lande? DOT i Vildbjerg er en af de virksomheder, som har internationale medarbejdere, og de har en række erfaringer, som de vil dele ud af på denne workshop.

 

Se også

Billeder fra seneste erhvervskonference

Kontaktinfo

Louise Mai Nielsen
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96 28 85 14
Mail: bekln@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.