Børn på vej

Mange kender sikkert fornemmelsen af at være kommet fem minutter for sent ud ad døren, så i stedet for cyklen, sættes børnene på bagsædet af bilen med retning mod skolen. Herefter skal børnene læsses af, inden man selv skal skynde sig på arbejde.

Den slags fortravlet adfærd giver desværre nogle negative effekter på skolevejen. For mange biler, for høj fart og manglende hensyn er de faktorer, som gør forældrene utrygge. Når forældrene er utrygge, giver det dem mindre lyst til at lade deres børn cykle eller gå i skole selv, og så bliver problemet selvforstærkende.

I kampagnen ’Børn på vej’ opfordrer Herning Kommune i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik nu forældre til, at de tager sig lidt bedre tid omkring skolen, hvis de kører børnene i bil.

Flere børn skal op på cyklen

Det allerbedste, man som forældre kan gøre, er at gøre børnene klar til selv at cykle eller gå i skole. På den måde lærer børnene selv at færdes i trafikken, og samtidig bliver biltrængslen omkring klokken otte ved skolen formindsket.

- I Herning Kommune vil vi rigtig gerne have at endnu flere børn selv transporterer sig hen til skolen. Det er først og fremmest en god start på dagen at tage cyklen eller gå til skolen, få bevægelse i kroppen og frisk luft inden undervisningen starter. For hvert barn der cykler eller går bliver der også en bil mindre til at skabe trafik og eventuel farlige trafikale situationer omkring skolerne, og så er det også godt for klimaet siger Anne Mette Bang Rasmussen formand for Herning Kommunes Børne- og Familieudvalg.

Sidst men ikke mindst opfordrer kampagnen forældre til at træne og tale trafik med deres børn, så de lærer selv at gå eller cykle til skole og træffe sikre valg i trafikken.

 

Kontaktinfo

Martin Lystbech Nørgaard Frandsen

Tlf.: 96288325

Send e-mail til Martin

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Kontaktinfo

Hanne Thomsen-Mühlbrand

Tlf.: 96288329

Send e-mail til Hanne

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.