Pop-up gåruter

Som du måske har bemærket, kommer Royal Run til Herning i 2023. I den anledning opgraderer vi pop-up ruterne til royale pop-up ruter, som kan bruges til at træne op til eventet 29. maj 2023.

Ruterne kan du både gå og løbe, og du behøver ikke at deltage i Royal Run for at bruge dem. Hver anden fredag vil der poppe en ny rute op, og den vil være markeret i 10 dage derefter.

Ruternes længde vil cirka være 1,6 km (One mile) og 5 km, og de er markeret med markeringsflag med Royal Run logo.

Vi planlægger Royale pop-up ruter spredt rundt i hele kommunen i tiden op til eventet. Der vil løbende blive lagt nye ruter op, så hold øje.

Rigtig god fornøjelse med de royale ruter!

Luk alle
Åben alle

Fotokonkurrence

Vil du vinde et startnummer til Royal Run i Herning? Så har du nu chancen!

Op mod selve løbet 29. maj arrangerer vi Royale Pop-up ruter rundt om i kommunen.

Tag et flot naturbillede uden personer fra en af ruterne, og slå det op som kommentar på Facebookhistorien eller lav et opslag på Instagram med teksten #royalrunherning.

Se Facebookhistorien

Konkurrencen starter, når vi åbner pop-up ruten i Gullestrup fredag 20. januar.

Vi udtrækker en ny vinder, hver gang en pop-up rute er afsluttet. Hver rute er opmærket i 10 dage, så det er hver anden uge, at vi trækker en vinder.

Du kan også her på siden finde en grafisk fremstilling, der beskriver konkurrencen. På billedet finder du en QR kode til Facebook. På billedet fremgår også sponsorerne af Royal Run. Det er Herning Kommune, TV2, Nordea Fonden, Novo Nordisk Fonden og TrygFonden.

Held og lykke, og vi glæder os til at se billederne.

Har du ikke mulighed for at deltage i fotokonkurrencen via Facebook eller Instagram, så kan du alternativt sende dit billede i en mail til: bekmk@herning.dk

Fuglsang sø - ruterne er markeret 7. - 16. januar 2023

Fælles opstart 7. januar klokken 14.00 ved den nye indgang til Sportscenter Herning på Brændgårdsvej, 7400 Herning.

Du kan vælge imellem 1,6 km eller 5 km. Ønsker du at træne op til at løbe 10 km, kan du løbe 5 km ruten to gange.

Se 'One mile' ruten på kort

Se 5 km ruten på kort

Gullestrup - ruterne er markeret 20. - 30. januar 2023

Gullestrup byder velkommen til to royale pop-up ruter, som starter ved parkeringspladsen ved Gullestrup Sport og Kultur (Gullestrup Hallen) Trælundvej 3, Gullestrup, 7400 Herning. Bemærk ny vejføring fra Herningsiden, hvor du kører lige ud ved de to nye lyskryds og derefter kommer til p-pladsen på venstre hånd.

Ruterne er klar fredag 20. januar 2023 klokken 15.00.

Rutebeskrivelser

One mile - 1,89 km (markeret med mørkeblå Royal Run flag):

Turen går op i skovområdet bagved boligkvarteret og svinger ned mellem boligkvarterne Egebakken og Skovbakken på en sti, som ender ved cykelstien, der fører dig mod kirken. Herfra går du rundt om skole og hal og ender ved parkeringspladsen igen.

Ruten er egnet til barnevogne, klapvogne og kørestole, men noget af vejen er det grusstier, som afhængigt af vejret kan være bløde. 

Se 1.89 km ruten (åbner i ny fane)

Flag med teksten One mile Royal Run

5 km (markeret med lyseblå Royal Run flag):

Turen går op i skovområdet bagved boligkvarteret. Herfra går den ind i et andet skovområde og videre over mod Bakkegården og parkeringspladsen ved Løvbakkerne. Fortsæt forbi Naturskolen og følg asfaltstien rundt i dyrehaven. Rundt i Dyrehaven er der rig mulighed for at se dyr og måske tage vinderbilledet i fotokonkurrencen. Tilbage ved Naturskolen følger du cykelstien i kanten af skoven et stykke, hvorefter du drejer ind på en skovsti og følger denne et stykke. På et tidspunkt rammer du turen ud for derefter at dreje af mod boldbanerne og videre ned til kirken. Herfra går du rundt om skole og hal og ender ved parkeringspladsen igen.

Ruten er ikke egnet til kørestole og andre på hjul, da skoven er meget våd lige nu. 

Se 5.41 km ruten (åbner i ny fane)

Flag med teksten 5 km Royal Run

Fælles opstart

Fredag 20. januar 2023 klokken 15 er der fælles opstart på ruterne fra Gullestrup Sport og Kulturs parkeringsplads. Begge ruter vil have en gå- og løbevært denne dag. Alle er velkomne.

Kontaktperson: Mette Skærbæk, mobil 22224372.

God tur!

Skarrild - ruterne er markeret 3. - 13. februar 2023

I denne uge er det Skarrild Borgerforening der forkæler os med to skønne royale pop-up ruter. Begge ruter starter på kirkepladsens parkering ved Skarrild Kirke - Kirkepladsen 1A, Skarrild, 6933 Kibæk.

Der er arrangeret fællestræning søndag 5. februar 2023 klokken 14, hvor alle er velkomne. Det foregår ved startstedet.

Rutebeskrivelser

One mile - 1,6 km (markeret med mørkeblå flag):

Den korte rute er rundt i Skarrild på asfalt hele vejen.

Du starter med at gå sydpå til Museet og hen langs Søndergaardparken, hvor du på vej om til stien langs Skjern Å Nørrekanal, passerer Akvædukten. Akvædukten fører Skjern Å Nørrekanal over Lustrup bæk.  Akvædukter er en af de eneste, vi har tilbage i Danmark.

Derefter fører ruten, via rundkørslen nordpå ad Hovedgaden og via Kaldalsvej forbi skolen og daginstitutionen og herefter tilbage til Kirkepladsen.

Se 1,6 km ruten (åbner i ny fane)

5 km (markeret med lyseblå flag):

Ruten er på asfalt, grusvej og sti rundt i Præsteskoven og langs Skjern Å.

Her passerer du også Akvædukten og fortsætter over Lustrup bæk, forbi Søndergaard og op i Præsteskoven.

Herefter retur til Hovedgaden sydpå over Skjern Å og ned til Skarrild Stadion, hvor ruten tager en sløjfe, langs Skjern Å og ud i kanten af Skarrild Hus-arealet, hvor vilde heste græsser. Tilbage på Hovedgaden slutter turen på Kirkepladsen.

Se 5 km ruten (åbner i ny fane)

Kontaktperson: Mette Oppelstrup, mobil 52159808.

God tur!

Billeder fra turene

lille bro over åen

kryds åen via en bro

skovsti

asfalteret sti langs åen

Haderup - ruterne er markeret 17. - 27. februar 2023

Startstedet er ved SPAR købmanden, Herningvej 1, 7540 Haderup.

Haderup indbyder til fællestræning søndag 26. februar 2023 klokken 11, hvor du kan prøve de to ruter sammen med lokale borgere.

Rutebeskrivelser

One mile (markeret med mørkeblå flag):

Ruten starter ved byens købmand og går rundt om den vestlige del af byen. Her kommer du forbi byens kirke, og du går igennem området, hvor byens FDF holder til. Den sidste del af ruten går langs byen anlæg. Underlaget består af en blanding af asfalt, grus og en mindre del går via en bred og nemt fremkommelig skovsti.

Se One mile ruten

5 km (markeret med lyseblå Royal Run flag):

Denne rute starter også ved byens købmand. Herefter går ruten via byens anlæg rundt om den nordlige del af byen. Du kommer på denne tur ud på landet og omkring byen sportsanlæg. Underlaget består af asfalt- og grusveje, samt grusstier. Et enkelt sted krydser du et grønt planteområde af en mindre sti.

Se 5 km ruten

Kontaktperson: Lene Sand Kristensen, mobil 40187019.

God tur!

dekoration

Herning by - ruterne er markeret 3. - 13. marts 2023

Denne gang er det HGF Atletik og Motion som byder ind til Royale pop-up ruter.

Ruterne starter ved Herning Atletik Stadion, H.P. Hansens vej 6, 7400 Herning. Indkørsel og parkering via Nørholmvej eller ved Herning Gymnasium. De starter ved hovedindgangen til Herning Atletik Stadion.

Rutebeskrivelser

One mile (markeret med mørkeblå royal run flag og blå/hvid Royal Run minestrimmel):

Ruten er på asfalt. Turen går rundt om atletikstadion og cricketbanen og med en sti om til Nørholmvej, hvorfra turen går tilbage til udgangspunktet.

Se One mile ruten  

5 km (markeret med lyseblå royal run flag og blå/hvid Royal Run minestrimmel):

Du går forbi Herning Gymnasium og videre med stien ud mod Hjertestien, hvor du drejer til venstre og går rundt, over Gullestrupvej og bag om komponistkvarteret. Herefter går ruten til venstre ved REMA 1000 og følger H.P. Hansens vej tilbage til atletikstadion. På turen kan du opleve græssende får og skøn natur eller tage et lille hvil på en bænk.

Se 5 km ruten  

Fællestræning

HGF-AM holder fællestræning søndag 12. marts 2023 klokken 13.00. Der vil være fælles opvarmning inde på stadion. Derefter kan du vælge at gå eller løbe 1,6 km, 5 km og 10 km sammen med løbere fra klubben og fra atletikklubben. 

Kontaktperson: Josefine Mølgaard, mobil 27282971.

God tur!

dekoration

Sdr. Felding - ruterne er markeret 17. - 27. marts 2023

Dagmar Bio i Sdr. Felding er i denne uge værter for de royale pop-up ruter. Begge ruter starter ved Dagmar Bio, Bredgade 36, 7280 Sdr. Felding, hvor der er mulighed for at parkere.

Rutebeskrivelser

One mile:

Ruten starter ved Dagmar Bio, er 1,6 km lang og er både egnet til kørestol og barnevogn, da der er asfalt og fortove hele vejen. Dagmar Bio er Sdr. Feldings gamle biograf anno 1954. Her mødes folk fra nær og fjern og ser film, hører livekoncerter og holder eksempelvis familiefester. Herfra går turen forbi Restaurant KlodsHans, ad Nørregade hen mod byens plejehjem EngholmCentret og videre ad Torvegade til en sti der går mellem EngholmCentrets plejeboliger og boligkvarteret Præstevænget. Ved smukke Nederbygaard kan du være heldig at se gårdens fine heste boltre sig på engen. Turen går videre til en af de broer der krydser Skjern Å i Sdr. Felding. Stop gerne op og nyd lyden og synet af vandet der fosser afsted. Stien går også forbi Ågades legeplads og videre op ad Ågade retur til bymidten, hvor du igen krydser Skjern Å. Herefter kommer du forbi vores Dagli’Brugs og Sdr. Felding Bageri, inden du igen ender ved Dagmar Bio. En hyggelig og tryg gå-/løberute for såvel store som små. Der er gadelys på hele ruten, så du kan også besøge den om aftenen.

Se One Mile ruten

5 km:

Ruten starter ved Dagmar Bio, er 5 km lang og er ikke egnet til kørestols. En barnevogn kan, med lidt god vilje, godt være med på turen, hvor du går/løber på asfalt, grusvej og trampestier.

Dagmar Bio er Sdr. Feldings helt særlige kulturhus, hvor der både bliver vist film, holdt live koncerter og hvor mange vælger at holde konfirmationer, barnedåb og runde fødselsdage. Fra Dagmar Bio går turen forbi Sdr. Felding Kirke, det lokale sognehus og videre til byens børnehave og hal. Herfra går ruten væk fra byen. Stien går fra børnehaven til byens fodboldstadion og videre mod lille Birkeby. På vejen krydser du Skjern Å Nørrekanal. Ved Sdr. Feldings Efterskole krydser du Sdr. Feldingvej, og herfra er der grusvej tilbage til byen. Vær forsigtig når du krydser Skjernvej – her er en del trafik! Tilbage i byen går turen gennem boligkvarteret Præstevænget og rundt om Åparken, hvor der er smuk udsigt til Skjern Å og en skøn eng, hvor hestene fra smukke Nederbygaard boltrer sig. Fra Nederbygaard går ruten forbi byens lægehus, videre til byens Dagli’Brugs og bager, og du ender, hvor du startede ved Dagmar Bio.

Se 5 km ruten

Fællestræning søndag 19. marts klokken 11.00 fra Dagmar Bios parkeringsplads sammen med Sdr. Feldings royale gåfællesskab.  

Kontaktperson: Anna-Mette Fjord Kristensen, mobil 40717200.

God tur!

Ilskov - ruterne er markeret 31. marts - 10. april 2023

Beskrivelse af ruterne følger straks det er muligt.

Arnborg - ruterne er markeret 14. - 24. april 2023

Beskrivelse af ruterne følger straks det er muligt.

Vind/Sørvad - ruterne er markeret 28. april - 8. maj 2023

Beskrivelse af ruterne følger straks det er muligt.

Timring - ruterne er markeret 12. - 22. maj 2023

Beskrivelse af ruterne følger straks det er muligt.

Grafisk fremstilling der beskriver fotokonkurrencen, der er beskrevet på siden.
Konkurrencen er også beskrevet på siden som tekst.

Kontaktinfo

Mette Skærbæk Petersen
Projektleder
Mobil: 22224372

Send e-mail til Mette

Rådhuset
Torvet 5
7400 Herning

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.