Pop-up gåruter

Herning Kommune har rigtig meget skøn natur at byde på og borgerne bruger den flittigt til gå- og løbeture, men det kan hurtigt blive de samme ruter igen og igen. Det kan vi hjælpe med!

Bevæg Dig For Livet og nogle af de lokale foreninger præsenterer her en række nye pop-up gåruter med inspiration til at komme ud i det smukke, midtjyske landskab. Du kan også finde information om de fleste pop-up gåruter fra tidligere år.

Luk alle
Åben alle

Knudmosen - 1.-7. april 2022

Ruterne vil være mærket op fra fredag 1. april 2022 klokken 7 til torsdag 7. april 2022 klokken 18.

Du kan vælge mellem en tur på 4,2 km eller 6,6 km.

Parkering og start er som udgangspunkt fra parkeringspladsen på den vestlige side af Sdr. Anlæg, Gl. Vejlevej, 7400 Herning.

Det er også muligt starte/parkere ved foden af Knudmosebjerget (indkørsel fra Chr. Ydes Vej) og ved Knudmose Hundeskov (indkørsel fra Messevejen).

Ruterne er tydeligt markeret og der er sat km skilte op.

Rutebeskrivelser

Start er fra en åbning i hækken på parkeringspladsen, hvor der går en sti ind i Sdr. Anlæg. Start er vist med et skilt.

Ruterne går fra parkeringspladsen ind i Sdr. Anlæg og rundt om ”halvmånen” i anlægget, forbi legepladsen og rideskolen. Herefter drejer 4,2 km ruten til højre ind i Knudmosen, hvor markeringsflag og pile følges. 6,6 km ruten fortsætter til Miljøvej, hvor ruten går ind i Knudmosen. Undervejs krydser begge ruter først Gl. Vejlevej og senere Chr. Ydes Vej. Kort herefter drejer 4,2 km ruten skarpt til højre hen til foden af Knudmosebjerget. 6,6 km ruten fortsætter rundt om ”bjerget”. Ruterne mødes igen ved foden, og følges ad gennem mosen hen mod Herning Sky højhusene videre igennem mosen tilbage til parkeringspladsen ved Sdr. Anlæg. Undervejs passeres Gl. Vejlevej og Chr. Ydes Vej i modsat retning.

4,2 km ruten kan gennemføres med barnevogn og på cykel. På 6,6 km ruten er en trampesti, som besværliggør barnevogne og almindelige cykler.

Hvis der er kræfter i overskud, kan vi anbefale at tage en afstikker undervejs op på Knudmosebjerget for at nyde den fine udsigt herfra.

Se ruten, der er 4,2 km (markeret med pink flag)

Se ruten på 6,6 km (markeret med røde flag) 

Kontaktperson: Frits Jensen, telefon 29924899.

Fælles løbetur på ruterne

Onsdag 6. april gennemfører Herning Løbeklub (HLK) sin normale træningstur på de to ruter. Start klokken 18.30. Alle kan være med, da der vil være en ruteleder bagerst på begge ruter, og der ”samles op” flere gange på hver rute.

Alle som har lyst til at løbetræne med andre er i øvrigt velkommen til at deltage i HLKs træning mandage og onsdage klokken 18.30 med start fra Herning Atletikstadion. Der er en generel kontingentfri prøveperiode på to måneder.  

God tur!

Lind - 8.-14. april 2022

Ruterne er i denne uge planlagt af KLG Senior Motion og Samvær.

Der parkeres på P-pladsen mellem Sundhedshuset og Nel på Vejlevej i Lind. Kør ind ved Træningshuset fra Vejlevej og drej straks til højre ind på P-pladsen.

Rutebeskrivelser

Den korte rute på 4,9 km (gule og blå markeringsflag):

Ruten starter ved parkeringspladsen og er markeret med gule og blå markeringsflag. Gå mod nord forbi Nel og Billigblomst og følg flagene. 

Ruten går en del på kombineret cykel- og gangsti, så vær opmærksom på andre trafikanter.

Den lange rute på 8,5 km (røde markeringsflag):

Ruten starter ved p-pladsen og er markeret med røde markeringsflag. Gå mod nord forbi Nel og Billigblomst og følg de røde flag.

Ruten går gennem by- og naturområder. Der krydses mountainbikespor og noget af ruten er på kombineret cykel- og gangsti, så vær opmærksom på andre trafikanter.

Der er bord-bænkesæt efter 3 km ved legeplads og igen efter 5 km ved klima sø, hvor man kan sidde og nyde en medbragt forfriskning.

Se ruten på 4,9 km (markeret med gule og blå flag)

Se rute på 8,5 km (markeret med røde flag)

Kontaktperson: Frank Svendsen, telefon 28455418.

God tur!

Arnborg - 15. -21. april 2022

Alle ruter starter og slutter ved pavillonen midt i byen - Skjernvej 17, som man ikke kan undgå at se, når man kører gennem byen. På alle ruter er der bænke, hvor man kan holde en pause. Vi vil blive glade, hvis folk har lyst til at dele billeder på Instagram med #arnborggaar

Rutebeskrivelser

3 km - Arnborg Anlæg (markeret med pink flag):

Turen går rundt i Arnborg Anlæg, hvor man hovedsageligt går på grusvej og stier. Ruten er noget kuperet, men man kan sagtens gå rundt. Den er dog Ikke velegnet til gangbesværede. Man kommer forbi en legeplads, søer og vandløb. Ved Gededammen er der mulighed for at holde en pause. Ruten går forbi plejehjemmet, hvor der er dyr, man kan hilse på.

Se 3 km ruten på kort her

4,7 km – Kirkestien (markeret med røde flag):

Man kommer man forbi Arnborg skole, fritidshjem og plejehjemmet, hvor der er dyr, man kan snakke med. Ruten starter på asfalt og man kommer forbi Arnborg Kirke og Hjemstavshuset, inden man for alvor kommer ind på kirkestien. Her går man langs Rind Å og turen går ind i Arnborg anlæg.
Ved gededammen er der mulighed for at holde en pause.

Se 4,7 km ruten på kort her
 

Kontaktperson: Dennis Jørgensen, telefon 6140 4719

God tur!

Sdr. Felding - 22.-28. april 2022

Begge ture starter ved Brugsens have, Bredgade 25, 7280 Sdr. Felding.

Rutebeskrivelser

Kulturruten – 4,1 km (markeret med blandende farver flag):

Vi byder velkommen til en rundtur i Sdr. Felding by. Turen starter i Brugsens Have, hvor der er mulighed for at parkere. Brugsens Have er et lokalt åndehul lige ned til Skjern Å. Herfra går turen hen forbi Dagmar Bio. Dagmar blev vækket til live efter en lang tornerosesøvn, og er i dag kulturhus med filmfremvisninger og masser af fede koncerter (faktisk spiller Martin Brygman og Ole Kibsgaard fredag 22. april klokken 20). Dagmar Bio bliver også lejet ud til eksempelvis familiefester og firmaarrangementer.

Læs mere om arrangementet med Martin Brygmann og Ole Kibsgaard

Længere fremme ligger byens missionshus på venstre side. Turen går ned over det grønne område ved kirken, forbi skulpturen ”En træmand” og ned bag kirken, hvor man går ind ad ”bagdøren” til kirkegården. Sdr. Felding Kirke er fra anden halvdel af 1100-tallet, og lokalt er vi stolte over vores velholdte og velplejede kirke og kirkegård. Herefter går ruten videre forbi skolen, vores SFO og børnehave. Fra børnehaven går man videre ned langs Det Legende Hus, som er vores lokale idrætshal.

Efter en gåtur ind gennem beboelsesområdet ved siden af hallen, lander man ved Halmhuset. Her er der borde, bænke, toilet og en herlig naturlegeplads. Stien fra Halmhuset løber videre ind igennem Præsteskoven. Præsteskoven er fredet og vokser vildt. Trampestien i skoven ender ud ved LandArt skulpturen ”De 4 hjertekamre”. Kig ned når du går her – fårene går løst, og de tænker ikke på rene sko... Er du heldig, så er der små lam på marken. Nyd udsigten over smukke Skjern Å inden du fortsætter langs Åparken. For enden af grusstien ligger Nederbygaard ind til højre. Den hyggelige stråtækte gård er ejet af glade hesteejere, som lige har fået et lille føl. Mon ikke det tumler rundt bag det hvide hegn?

Ruten går herefter ind bag Plejecenter Engholm. Foran plejehjemmet står befrielsesstenen. Netop denne er landets største befrielsessten. Den vejer cirka 40 tons og er 3,4 meter høj og 2 meter bred.

På vej tilbage mod Brugsens Have ligger byens gamle mejeri. I maj vil der blive holdt et borgermøde, hvor mejeriets fremtid skal diskuteres. Skal stedet renoveres? Og hvad kan der være i sådan en helt særlig gammel bygning? Du må gerne gå bagom mejeriet, hvis du vil se bygningen an fra flere sider.

Tilbage i byens midte ligger laksetorvet, hvor en skulptur af en springende laks pryder et lille springvand.

Ruten er barnevognsvenlig (der er en genvej, så man undgår trampestien i Præsteskoven).

Se 4,1 km ruten på kort her 

Skjern Å og Elkjær plantage – 7,1 km (markeret med røde flag):

På denne rute krydser du Skjern Å flere gange og kommer på rundtur i den skønne bynære Elkjær Plantage. Ruten starter med at man følger stien langs åen. Her går man forbi Sdr. Felding Camping & Hytteby og på modsatte side af åen kan man se Dagmar Bio. Der er udover camping også offentlige shelters. Ruten drejer væk fra åen og man går tværs over byens gamle stadion, som i dag bliver brugt til kræmmermarkeder og boldspil. Herfra slynger ruten sig gennem byens ældre kvarterer inden man kommer ud af byen og rammer grønne Elkjær Plantage. I plantagen er der fuglefløjt og skøn skovstemning. Vel ude af skoven går turen tilbage til Skjern Å, og her følges en trampesti et godt stykke vej langs åen. Stop op og lyt til åens rislen. Måske ser du en lystfisker på din vej – laksesæsonen er netop skudt i gang, og derfor er der ofte livlig aktivitet langs åen i netop april.

Åen krydses på en metalbro, og efter broen går man på stien rundt om Nederbygaard. Ejerne har igen i år fået føl, og hvis du er heldig tumler den lille langbenede hoppe rundt lige bag det hvide hegn. Følg stien rundt bagom Åparken og nyd udsigten til heste og livlige Skjern Å. Ruten går ind på marken til LandArt værket ”De 4 hjertekamre” og videre op gennem den gamle fredede præsteskov. Herfra går turen tilbage ind gennem det hyggelige boligkvarter Præstevænget, forbi byens plejehjem Engholm Centret, hen forbi det gamle mejeri og slutter ved Brugsens Have.

Ruten kan forlænges med cirka 500 meter bag ved Åparken. Vi mærker den ekstra rute af. Ruten går udover marken til ”overløbet” – et område man har valgt at grave ud, så Skjern Å har et sted at løbe hen når vandet står højt.

Ruten er delvist på trampestier langs Skjern Å og vi anbefaler solidt fodtøj.

Se 7,1 km ruten på kort her 

Lørdag 23. april i tidsrummet 14-16 vil der være åbent i Dagmar Bio. Vi har kaffe på kanden og du kan få en rundvisning i den gamle biograf. Kig ind og se hvordan en yderst velbevaret biograf anno 1954 ser ud. Både kaffe og kig er gratis!

Denne uges ture er arrangeret af frivillige fra Dagmar Bio i Sdr. Felding.

Kontaktperson: Anna-Mette Fjord Kristensen, telefon 40717200.

God tur!

Præstbjerg Plantage - 29. april - 5. maj 2022

Denne uges ruter er lavet i samarbejde med Vinding UIF.

Kør til parkeringspladsen ved Præstbjerg Naturcenter. Adresse Klejnstrupvej 2, 7550 Sørvad. Her er der gode parkeringsmuligheder.

Naturen omkring Præstbjerg Naturcenter er storslået. Her er bakkede hedeområder, egekrat, smukke udsigtspunkter, små skove og smukke søer. Den nærliggende Præstbjerg Plantage ligger lige vest for Hovedvej 11 og er også et besøg værd. Tæt ved centret er der en legeplads, overdækkede madpakkehuse, bålsteder med grill, borde, bænke samt toiletter, der frit kan benyttes. Rundt på ruten er der bænke og borde, så tag ud og nyd naturen og nyd jeres formiddagskaffe, frokost eller eftermiddagskaffe på ruten.

Rutebeskrivelser

Rundt om Præstbjerg Sø - 2,04 km (markeret med pink flag):

Ruten er en handicapvenlig rute der kan gennemføres i kørestol. Du kommer rundt om det meget naturskønne område rundt om Præstbjerg Sø. Start ved Præstbjerg Naturcenter, og følg de pink flag der er sat op. De sidder hele vejen rundt i højre side af stien.

Se 2,04 km ruten her

Rundt om Præstbjerg Hede - 4,68 km (markeret med røde flag):

Du kommer rundt om det meget naturskønne Præstbjerg Hede. Herudover passerer du Præstbjerg Sø. Start ved Præstbjerg Naturcenter, og følg de røde flag, der er sat op. De sidder hele vejen rundt i højre side af stien.

Se 4,68 km ruten her

Samlet kort over Præstbjerg Hede. Kombination af ruter efter eget valg:

Der er mange afmærkede stier i området. Det er muligt at kombinere dem, så man kan gå en lang tur rundt i det naturskønne område. Alle ruter er afmærkede med farvede pile.

Se mere på Vinding UIFs hjemmeside 

Kontaktperson: Henrik Storch, telefon 42460311.

God tur!

Gullestrup - 6.-12. maj 2022

Begge ruter tager udgangspunkt fra Løvbakke Naturcenter, hvor der er masser af mulighed for parkering.

Adresse: Løvbakkevej 32, 7400 Herning

Rutebeskrivelser

3,18 km (markeret med blå, gule og grønne flag):

Ruten er egnet for gangbesværede, barnevogne og handicapvenlig. Asfalteret rute hele vejen.

Ruten starter på parkeringspladsen ved Løvbakke Naturcenter, følg den asfalterede sti ved handicap parkeringspladserne rundt mod højre, her kommer I først igennem en stor legeplads, hvor der er plads til madpakker og leg. Derefter passerer I en motionsbane, for de fristede sjæle. Kort efter kommer port nummer 9, som fører ind i Dyrehaven, her følger I bare den asfalterede rute, indtil I når porten ud af Dyrehaven. Stien følges fortsat ned til grillhytten, her krydses vejen for at fortsætte ud af Løvbakkevej, følg Løvbakkevej indtil første asfalterede vej til venstre, som også hedder Løvbakkevej, følg her cykelstien indtil i når naturcentret.

7,4 km (markeret med røde flag):

Ikke egnet for gangbesværede. Ruten består af asfalt, skovsti med store rødder, grusvej, lettere blødt underlag, passering af å over bjælker. Let bakket terræn.

Ruten starter på parkeringspladsen ved Løvbakke Naturcenter, følg den asfalterede rute ved handicap parkeringspladserne mod højre. Først passerer I en stor legeplads, hvor der er god plads til leg og madpakker. Følg stien videre forbi motionsbanen, herefter rammer i port nummer 9 ind til Dyrehaven. Lige efter porten, står der gul rute med en pil til højre, ned ad en skovsti, følg denne rute. Derefter rammer I en lysning og en mindre sti, her drejer I til venstre, for kort efter at dreje til højre. Ved enden af stien svinger den til venstre, hvor der lige efter svinget er en låge ud af Dyrehaven, her passerer I 3 shelters. Lige efter shelterne skal I dreje til højre og følge stien, forbi et væltet træ, kort efter kommer grøn rute ind til venstre. På ruten passerer du først 2 små søer og kort efter en tredje. Herefter rammer i Løvbakkevej, som I krydser og rammer en sti på ydersiden af hundeskoven, som I følger. Så passerer i bistaderne, hvor det er muligt at blive lidt klogere på bier. Næst rammer I igen Løvbakkevej (her er det muligt at afkorte ruten) - fortsæt skråt over vejen, hvor I rammer en lysning med det smukkeste krogede træ. For enden af stien fortsætter I mod venstre. Følg stien til I rammer Trælundvej og kryds vejen. På modsatte siden af vejen går der en skovsti, følg den til venstre. For enden af stien rammer I lidt asfalt og drejer til venstre. Kryds vejen og fortsæt ad grusvejen hen til Naturcentret.

Begge ruter indeholder masser af gode steder at få sig et hvil, eller nyde en madpakke. Området har også flere bålsteder, shelters, planetstien, hundeskov, legeplads og en masse andet at byde på. Ruterne er skabt ud fra et ønske om at vise nogle af de dejlige områder Gullestrup har, som måske ikke bliver set så ofte.

I Løvbakkerne er der desuden Natureventyr – hent appen og få en sjov tur med de mindste børn.

Kontaktperson: Anne Mette Kildedal Eskildsen, telefon 22510061.

Denne uges ruter er lavet af frivillige fra Gullestrup.

God tur!

Kibæk - 13.-19. maj 2022

Parkering og start fra Kibæk Krydsfelt, Velhustedvej 12, 6933 Kibæk.

Du kan vælge imellem ruter på 3,6 km og 10,5 km, som Kibæk IF Motion har skabt til jer. Kibæk IF Motion har start tirsdag og torsdag klokken 18.30 fra Kibæk Krydsfeldt, hvor alle er velkomne. Der er et gå-hold på den korte rute og et løbehold på lange rute. Vi er sociale og samler op, så alle kan være med uanset niveau.

Start med at gå mod stadion (Lyngholms Alle) og følg flagene gennem anlægget til Vorgodvej. Følg stien til højre til Bavnehøjen og sig hej til alpakaerne på højre side.

Rutebeskrivelser

3,6 km (markeret med pink flag):

Ruten går til venstre nedad Bavnehøjen. Drej til venstre ved det grønne område. I indhegningen går blandt andet et æsel, nogle ponyer og alpakaer. Tag gerne nogle gulerødder med til dyrene.

Gå lige over Sandfeldparken og følg stien forbi de 2 søer til Vorgodvej. Gå eventuelt over til legepladsen ved Børnesøen og hold en pause, mens børnene leger på legepladsen.

Ved Den Blå Mølle tager du stien forbi Mølledammen. 

Den korte rute kan gennemføres med barnevogn.

Se 3,6 km ruten her

10,5 km (markeret med røde flag):

Gå lige over Bavnehøjen og følg stien langs Klintebakken. Følg grusvejen ned ad bakken, det er en allé med træer på begge sider. I bunden drejer du til venstre. Følg vejen til en låge, hvor du går til venstre ad en lille sti langs Von å. Stien fører dig tilbage til Bavnehøjen, hvor du skal gå lidt til venstre og tage stien til højre (her følger du 3,6 km ruten) til Den Blå Mølle. Fortsæt ad Møllegårdsvej til rundkørslen på Vardevej og videre ad Harreskovvej cirka 300 meter. Drej til venstre ad grusvejen, hvor du efter et stykke går gennem en gårdsplads ved et hvidt hus. Efter godt 2 km drejer du igen til venstre ud mod hovedvejen (Vardevej). Gå lige over Vardevej. I T-krydset ved jernbanen, skal du dreje til venstre ad Velhustedvej, som du følger tilbage til Kibæk Krydsfeldt.

10,5 km ruten kan du afkorte til 5,3 km ved at følge 3,6 km ruten fra Den Blå Mølle tilbage til start.

Se 10,5 km ruten her

Kontaktperson: Berit V. Melgaard, telefon 29263592.

God tur!

Billeder fra turen

Billedet viser, hvor ruten starter:

Ruten starter her

Billedet viser alpakaer på nordsiden af Bavnehøjen:

Alpakaer på nordsiden af Bavnehøjen

Billedet viser alléen:

Alléen

Billedet viser, at du skal følge stien til venstre før lågen:

Følg stien til venstre før lågen

Billedet viser stien langs Von å:

Stien langs Von å

Billedet viser Den Blå Mølle:

Den Blå Mølle

Billedet viser, at du skal gå til venstre ad grusvejen 300 meter efter rundkørslen:

Du skal gå til venstre ad grusvejen 300 meter efter rundkørslen

Billedet viser, at du skal følge vejen forbi det hvide hus:

Du skal følge vejen forbi det hvide hus

Billedet viser, at du mangler at gå 2 km:

Du mangler at gå 2 km

Sinding-Ørre - 20.-26. maj 2022

Ørre

Denne uges pop-up ruter er i og omkring Ørre. Begge ruter starter ved 'Det gule Hus', Aulumvej 3, Nybro, 7400 Herning.

I Ørre blev der sidste år åbnet fire vandreruter, 'BRYDNINGSTIDEN – Ørre i brydningstiden' og det er et stykke af disse ruter, vi bruger.

Der er flere infotavler med QR-koder, som kan give et historisk indblik i området, og man kan desuden downloade APPen 'Travel Tales'.

Ugens pop-up ruter er lavet af frivillige under Sinding-Ørre Borgerforening.

Rutebeskrivelser

Kirkestien på 4,13 km (markeret med gule og blå flag):

Den første del af ruten er asfalt mod Ørre og til venstre af Kragsnapvej. Derefter går det af kirkestien ind mod Ørre. Lige før Storåen (som vi skal over), får vi et flot blik ind mod Ørre kirke. Det er muligt at komme ind og se kirken, hvis det har interesse. Omkring kirken er der 3 infotavler. Den ene ved kirkediget på kirkestien, de to andre på parkeringspladsen og på kirkehuset. På vej tilbage mod Nybro, kommer vi forbi Ørre Forsamlingshus, Hammerumherreds ældste, indviet i 1889. Her er der også en infotavle. Denne rute er blå på infotavlen.

Denne rute er også velegnet, hvis man har barnevogn med.

Se 4.13 km ruten

Billedet viser viser ruten på 4,13 km, der er beskrevet.

Markeringen viser ruten på 4 km, der er beskrevet

10,83 km ruten (markeret med røde flag):

Her har vi missionshuset 'Nasaret', åbnet en uge efter Ørre forsamlingshus, i 1889. Det er muligt at komme ind og se det. Her er også en infotavle. I det gule hus ved siden af er der offentligt toilet.

Turen går videre mod Sammelstedvej over Storåen. Vi går over 'Den gamle bro' efter Storåen, mod Blicherstenen.

Turen er her et langt stykke på asfalt, indtil vi kommer til 'Blicherstenen'. Derefter går vores tur over heden mod 'Helenes Hus', områdets sidste bevarede fattighus i Sammelsted by. Her er infotavle og åbent. Det er cirka halvvejs på ruten, og der er mulighed for at spise sin madpakke og benytte toilet i huset. Over heden, hvor der græsser får, af 'Degnestien', mod 'Nygaard Gl. Skole'. Et stykke fremme, går vi gennem skoven af den ny åbnet 'Eventyrsti'. Fremme ved skolen finder vi igen en infotavle. Nu går turen mod vest, krydser igen Storåen. Vi kommer på asfalt og går mod Nybro. Det er det meste af den grønne rute, vi her følger.

Har du flere kilometer i benene, anbefaler vi at følge den grønne rute til Ørre kirke og retur. Der er grønne pile begge veje (cirka 3 km ekstra). Her kommer du forbi 'Ørre Forsamlingshus'. Fremme ved Ørre kirke, er der to infotavler. Følger du kirkediget højre om, er der endnu en infotavle. Samme vej tilbage, eller ind gennem lågen, over kirkegården. Du kan også besøge den åbne kirke.

Se 10.83 km ruten

Billedet viser ruten på 10,83 km, der er beskrevet.

Markeringen viser ruten på 10 km, der er beskrevet

Håber I nyder den skønne natur.

Kontaktperson: Lillian Høher-Thomsen, telefon 61651641

God tur!

Bjergene i Sinding

Ruten starter ved Sinding Forsamlingshus, Skoletoften 8, 7400 Herning.

Besøgende bydes velkommen til et af Vestjyllands smukkeste bakkelandskaber. Området er blevet gjort tilgængeligt takket være en positiv indstilling fra såvel små som store lodsejere i området. Landskabet er således blevet åbnet for den besøgende på steder, som ellers er utilgængelig for offentligheden. Der er etableret en natursti rundt i området.

Rutebeskrivelse

3,93 km natursti rundt i området (markeret med røde flag):

Turen går i Bjergene i Sinding går gennem et smult landskab med bakker, dale, skov, mose, marker og enge. Følg stien!

Geologisk set ligger Sinding på den østlige kant af Skovbjerg Bakkeø, som dannedes under forrige istid for mere end 100.000 år siden. Mod vest har man udsigt til Vildbjerg og Trehøje i det fjerne. Mod øst ser man ud over den flade hedeslette mellem Storåen og Karup Å. Hedesletten er i modsætning til bakkerne et ungt landskab, der for 15.000 år siden blev skabt af store smeltevandsstrømme fra isranden langs den jyske højderyg.

Bjergene i Sinding er kommet af, at det vrimler med gamle stednavne som ender på 'bjerg', 'høj' og 'dal'. Før plantningen af plantager og læbælter var der en imponerende udsigt horisonten rundt. I Oldtiden har man også nydt bjergene, idet næsten alle bjerge har en eller flere oldtidshøje på toppen.

Ruten går igennem 'Grusgraven ved Musebjerg'. Her begyndte man i 1850 grusgravningen i den østlige del af Musebjerg bakke. Arbejdet i grusgraven var ikke ufarligt, når arbejderne stod nede i en 7-8 meters høj skrænt og læssede gruset op i transportøren. I 1960erne begyndte man at grave under grundvandsspejlet med en ”slæde”, og herved opstod de dybe huller, som i dag er vandfyldte søer. Oprindeligt var de 15 meter dybe, men skønnes i dag kun at være omkring 8 meter dybe på grund af sandskred. De tidligere gravområder er under fri naturudvikling.

Se 3.93 km ruten

Kontaktperson: Bodil Jensen, telefon 30635825.

God tur!

Billedet viser området.

Kort viser området.

Deep Forrest Art land - 26. maj 2022 (Kristi Himmelfart) - 2. juni 2022

26. maj til 2. juni kan du tage på pop-up gåtur i Deep Forest Art Land. Vi har markeret ruterne, så du kan blot tage familien under armen og komme afsted! 

Når du ankommer på parkeringspladsen ved Sdr. Ommevej, 6933 Kibæk, vil du kunne vælge mellem to forskellige ruter - eller du kan kombinere dem og komme rundt i hele skoven.

Rutebeskrivelser

Sydskoven - 1,34 km lang (markeret med pink flag):

Sydskoven er den mindst kuperede af de to, hvorfor vi anbefaler den, hvis du er dårligt gående.

I Sydskoven kommer du forbi en lang række af skovens populære værker, heriblandt den store murstensskulptur HATE af Jes Brinch og Peter Lands Månen med sit store gule hoved. Du kommer desuden til at gå et hyggeligt stykke langs åen, hvor det også er oplagt at stoppe op og nyde solens stråler.

Se 1,34 km ruten

Nordskoven - 1,81 km lang (markeret med røde flag):

Ruten fører dig igennem et varieret landskab med både bøgeskov, nåleskov og mergelgraven med den gule skovsnog.

Nordskoven er oplagt for børnefamilier, idet I kommer forbi skovlegepladsen Skovsnogen, hvor ungerne kan få brændt krudtet af ved at klatre og kravle rundt. Derudover kommer I også forbi masser af spændende værker som John Kørners shelter Produzione og Thoreaus Hytte af Søren Taaning.

Se 1,81 km ruten 

Og HUSK! Du kan også kombinere de to ruter for en længere gåtur. Ligesom det er oplagt at pakke en madpakke og nyde den i Det Gotiske Skur eller Billedhuggerhaven, hvor der både er borde-bænke-sæt og overdækket.

Vi glæder os til at se jer i skoven!

Kontaktperson: Kristina Taaning, e-mail skovsnogen@hotmail.com

God tur!

Skibbild/Nøvling - 3.-9. juni 2022

I denne uge skal vi til Skibbild/Nøvling og gå i den fine natur.

Begge ruter starter på Nøvlingskovvej 1A ved p-plads til Idrætscentret og friskolen Asgaard. Tag stien langs hallen. 

Rutebeskrivelser

3,76 km lang (markeret med blå og gule flag):

På højre side kommer du forbi starten af discgolfbanen, der har 18 kurve og er meget besøgt. 

Du kommer efterfølgende forbi Lækmose sø, der er et okkerrensningsanlæg, der blev anlagt af Trehøje kommune i 2006.

Når du kommer til jernbanen, kan du benytte lejligheden til at gå under jernbanen og tage til et kig, men kom tilbage for at gå langs jernbanen i Baneskoven.

Når du kommer ud af skoven vil du møde Banestien, der fører dig til Egebækvej.

Du kommer forbi Nøvlingskov Efterskole fra 1984, der med 125 elever er et stort aktiv for området.

Ved kirken drejer du til højre ad Midgaardsvej. Kælkebakken er på venstre side, og på toppen kan du nyde udsigten inden turen går tilbage til p-pladsen.

Se 3.76 km ruten

8,75 km lang (markeret med røde flag):

Gå til højre hvor stien deler sig ved discgolfbanen og du kommer ned til Midgaarden.

Når du drejer til venstre, vil du blive ført til Baneskoven, hvor du går langs jernbanen, der er anlagt i 1904, og har betydet meget for udviklingen i området.

Banestien fra 2021 fører dig til Egebækvej og derefter til Østerhovedvej og videre under jernbanen til Lækmose sø.

Følg stien langs vores skønne bypark og drej til højre for at følge Herningvej et kort stykke. Derefter til venstre, hvor det kort efter går kraftigt op ad.

Når du kommer til toppen vil du møde en bænk, måske tiltrængt, hvor der tidligere stod en vindmølle rejst af lokale ildsjæle. Et godt udsigtspunkt.

Efter en lille tur i Nøvling, er det igen Egebækvej og derefter Nøvlingskovvej, der fører dig forbi Nøvlingskov Efterskole.

Derfra forbi kirken og tilbage til p-pladsen.

Se 8,75 km ruten

Kontaktperson: Johannes Videbæk, telefon 23724152.

God tur!

Kontaktinfo

Mette Skærbæk Petersen
Projektleder
Mobil: 22224372

Send e-mail til Mette

Rådhuset
Torvet 5
7400 Herning

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.