Pop-up gåruter

Nu kan du igen nyde skønne gåture i Herning Kommune! En masse lokale ildsjæle opretter gåruter fra 1. marts 2024, som du og din familie kan benytte.

Hver 14. dag vil to nye ruter poppe up et nyt sted i kommunen. Der vil være en kortere og en længere rute hvert sted. Ruterne vil være beskrevet herunder og markeret med flag derude. Der vil også være links til kort over ruterne.

Ruterne er markeret i ti dage, hvorefter de flytter til et nyt sted.

Rigtig god fornøjelse!

Luk alle
Åben alle

Herning - ruterne er markeret 1. marts - 12. marts 2024

Pop-up ruterne foregår i Knudmosen i Hernings sydlige del og er lavet af Herning Løbeklub.

Parkering og start er som udgangspunkt fra parkeringspladsen på den vestlige side af Sdr. Anlæg, Gl. Vejlevej, 7400 Herning.

Ruterne er mærket op fra fredag 1. marts 2024 klokken 7.00 til tirsdag 12. marts 2024 klokken 18.00.

Du kan vælge mellem:

3,7 km markeret med røde flag.

7,3 km markeret med gule flag.

Ruterne er tydeligt markeret og der er sat km skilte op.

Rutebeskrivelser

Start er fra en åbning i hækken på parkeringspladsen, hvor der går en sti ind i Sdr. Anlæg. Start er vist med et skilt.

Begge ruter går fra parkeringspladsen ind i Sdr. Anlæg og rundt om ”halvmånen” i anlægget, forbi legepladsen og rideskolen. Herefter drejer 3,7 km ruten til højre ind i Knudmosen, hvor du skal følge markeringsflag og pile. 7,3 km ruten fortsætter ud ad Miljøvej, hvor ruten går til højre ind i Knudmosen lige før Holtbjerg Sø på venstre hånd.

Undervejs krydser begge ruter Gl. Vejlevej. 7,3 km ruten fortsætter rundt om og op på Knudmosebjerget via Serpentinervejen. Giv dig gerne tid til at nyde 360-graders udsigten over Herning by og Messehallerne herfra, inden turen går tilbage ned ad Knudmosebjerget.

Ruterne mødes igen syd for Herning Sky højhusene og går videre igennem mosen tilbage til parkeringspladsen ved Sdr. Anlæg. Undervejer passerer du Gl. Vejlevej i modsat retning.

3,7 km ruten kan du gennemføre med barnevogn og på cykel. 7,3 km ruten går op ad Serpentinervejen, som besværliggør barnevogne og almindelige cykler.

Se kort over ruterne her:

Se 3,7 km ruten

Se 7,3 km ruten

Kontaktperson: Frits Jensen, mobil 29924899.

God tur!

Billeder fra ruterne

Træstien ved Knudsmosen:

Træstien ved Knudsmosen

Stien ned fra Knudsmosebjerget:

Stien ned fra Knudsmosebjerget

Udsigten til Herning Sky:

Udsigten til Herning Sky

Stakroge - ruterne er markeret 15. marts - 26. marts 2024

I denne uge skal vi til Stakroge og gå to skønne pop-up ture. Ruterne er lavet af Stakroge Borger- og Idrætsforening.

Ruterne starter ved Stakroge Beboer- og Kulturhus, Station Allé 1, 7270 Stakroge.

Rutebeskrivelser

Begge ruter går igennem noget af den dejlige natur, de har i Stakroge. Terrænet er generelt meget fladt, men der er en lille stigning på ruten omkring kirken.

3,66 km markeret med røde flag:

Ruten går omkring kirken og igennem et skovområde. 

Se 3,66 km ruten

4,21 km – markeret med gule flag:

Ruten går ud over mosen i flot natur, og du kommer blandt andet forbi fiskesøerne.

Se 4,21 km ruten

Kontaktperson: Jens Kauffmann, mobil 20429193.

God tur!

Billede fra ruterne

Der er desværre ikke så mange billeder fra ruterne, så du må vente og se, hvor skønt området er. Der er dog lige et enkelt billede af Bevæg dig for livet flaget:

Bevæg dig for livet flag er sat op på ruten

Lind - ruterne er markeret 28. marts - 9. april 2024

Vi flytter pop-up ruterne til Lind og har været så heldige, at frivillige fra KLG Seniormotion har markeret to ruter til os. Ruterne er allerede markerede fra torsdag morgen grundet påsken.

Du kan parkere på P-pladsen ved Alpi Hallerne, Kollundvej 33, Lind (parkering langs hallen mod syd).

Rutebeskrivelser

3,8 km markeret med røde flag:

Gå mod nord bag hallen ned langs petanquebanen og forbi aktivitetsområdet med motions- og legeredskaber - og følg de røde flag.

Ruten går fortrinsvis på kombineret cykel- og gangsti, så vær opmærksom på andre trafikanter. 

Se 3,8 km ruten

7,8 km markeret med gule flag:

Følg de gule flag og gå mod nord bag hallen ned langs petanquebanen. Ruten går gennem by- og naturområder og I krydser et mountainbikespor. Ruten er på asfalt, grus og jord/græsunderlag.

Se 7,8 km ruten

Kontaktperson: Frank Svendsen, mobil: 28455418.

God tur!

Billeder fra ruterne

Billeder fra den korte rute:

Turen går gennem byen:

Turen går gennem byen

Du kommer blandt andet forbi en legeplads:

Du kommer blandt andet forbi en legeplads

Billeder fra den lange rute:

Turen går via grusvejen:

Turen går via grusvejen

Du kommer gennem denne sti:

Du kommer gennem denne sti

Du passerer denne fine sø:

Du passerer denne fine sø

Du passerer også disse store grantræer:

Du passerer også disse store grantræer

Sinding-Ørre - ruterne er markeret 12. april - 23. april 2024

I denne uge går turen til Sinding og Ørre, hvor Sinding Gymnastik- og Idrætsforening er vært for to spændende pop-up gåruter med historisk vingesus.

Bemærk, at de to ruter har forskellige startadresser.

Rutebeskrivelser

Bjergene i Sinding - 3,87 km markeret med røde flag:

Ruten starter ved Sinding forsamlingshus Skoletoften 8, Sinding.

Besøgende bliver budt velkommen til et af Vestjyllands smukkeste bakkelandskaber. Området er blevet gjort tilgængeligt takket være en positiv indstilling fra såvel små som store lodsejere i området. Landskabet er således blevet åbnet for den besøgende på steder, som ellers er utilgængelig for offentligheden. Der er etableret en cirka 4 km natursti rundt i området.

Turen går i Bjergene i Sinding går gennem et smukt landskab med bakker, dale, skov, mose, marker og enge. Geologisk set ligger Sinding på den østlige kant af Skovbjerg bakke ø, som blev dannet under forrige istid for mere end 100.000 år siden. Mod vest er der udsigt til Vildbjerg og Trehøje i det fjerne. Mod øst ser du ud over den flade hedeslette mellem storråen og Karup Å, Hedesletten er i modsætning til bakkerne et ungt landskab, der for 15.000 år siden blev skabt af store smeltevandsstrømme fra isranden langs den jyske højderyg.

Bjergene i Sinding er kommet af, at det vrimler med gamle stednavne som ender på 'bjerg', 'høj' og 'dal'. Før plantningen af plantager og læbælter var der en imponerende udsigt horisonten rundt. I Oldtiden har datidens beboere også nydt bjergene, idet næsten alle bjerge har en eller flere oldtidshøje på toppen.

Ruten går igennem 'grusgraven ved Musebjerg'. Her begyndte de i 1850 grusgravningen i den østlige del af Musebjerg bakke. Arbejdet i grusgraven var ikke ufarligt, når arbejderne stod nede i en 7-8 meter høj skrænt og læssede gruset op i transportøren. I 1960erne begyndte de at grave under grundvandsspejlet med en slæde, og herved opstod de dybe huller, som i dag er vandfyldte søer. Oprindeligt var de 15 meter dybe, men skønnes i dag kun at være omkring 8 meter dybe på grund af sandskred. De tidligere gravområder er under fri naturudvikling.

Se 3,87 km ruten 

De 4 hjørnesten - 10,83 km markeret med gule flag:

Ruten starter ved Lokalhistoriens Hus, Ørre Byvej 83, Ørre.

Vi starter ved missionshuset 'Nazaret', som åbnede en uge efter Ørre forsamlingshus i 1889. Det er muligt at komme ind og se huset, og der er også en infotavle. I det gule hus ved siden af, er der et offentligt toilet. Turen går videre mod Sammelstedvej over Storåen. Vi går over 'Den gamle bro' efter Storåen, mod Blicherstenen.

Derefter går vores tur over heden mod 'Helenes Hus', områdets sidste bevarede fattighus i Sammelsted by. Her er infotavle og åbent. Det er cirka halvvejs på ruten, og der er mulighed for at spise madpakker og benytte toilettet i huset. Herefter skal du over heden, hvor der græsser får, videre ad 'Degnestien', mod 'Nygaard Gl. Skole'. Et stykke fremme, går du gennem skoven af den nyåbnede 'Eventyrsti'. Nu går turen mod vest, og du krydser igen Storåen. Har du flere kilometer i benene, anbefaler vi at følge den grønne rute til Ørre kirke og retur. Der er grønne pile begge veje - cirka 3 km ekstra.

Se 10,83 km ruten 

Kontaktperson: Bodil Jensen, mobil 30635825.

God tur!

Billede fra ruterne

Billedet viser, at ruterne byder på meget skøn natur:

Billeder viser, at ruterne byder på meget skøn natur

Sørvad - ruterne er markeret 26. april - 7. maj 2024

I denne uge har du mulighed for at gå skønne ture ved Præstbjerg Hede. Ruterne er lavet af frivillige fra Vinding Ungdoms- og Idrætsforening.

Kør til parkeringspladsen ved Præstbjerg Naturcenter, Klejnstrupvej 2, 7550 Sørvad. Her er der gode parkeringsmuligheder.

Naturen omkring Præstbjerg Naturcenter er storslået. Her er bakkede hedeområder, egekrat, smukke udsigtspunkter, små skove og smukke søer. Den nærliggende Præstbjerg Plantage ligger lige vest for hovedvej 11 og er også et besøg værd. Tæt ved centret er der en legeplads, overdækkede madpakkehuse, bålsteder med grill, borde, bænke samt toiletter, der frit kan benyttes. Rundt på ruten er der bænke og borde, så tag ud og nyd naturen og nyd jeres formiddagskaffe, frokost eller eftermiddagskaffe på ruten.

Vi anbefaler også, at I prøver vippebænken ved Præstbjerg Naturcenter. Når du vipper på den, genereres der strøm og en fortælling går i gang. Lige nu er der en fortælling om hedebonden Laust, der fortæller om livet lige netop her i 1890.

Rutebeskrivelser

Rundt om Præstbjerg Sø 2,1 km – markeret med røde flag.

Ruten er en handicapvenlig rute, der kan gennemføres i kørestol. Du kommer rundt om det meget naturskønne område rundt om Præstbjerg Sø. Start ved Præstbjerg Naturcenter, og følg de røde flag, der er sat op i højre side af stierne.

Se et kort over ruten på 2,1 km

Rundt om Præstbjerg Hede 4,7 km – markeret med gule flag

Du kommer rundt om det meget naturskønne Præstbjerg Hede. Herudover passerer du Præstbjerg Sø. Start ved Præstbjerg Naturcenter og følg de gule flag, der er sat op i højre side af stierne.

Se et kort over ruten på 4,7 km

Der er mange afmærkede stier i området. Det er muligt at kombinere dem, så man kan gå en lang tur rundt i det naturskønne område. Alle ruter er afmærkede med farvede pile.

Kontaktperson - Ved spørgsmål kan du kontakte Henrik Storch på tlf. 42460311.

Rigtig god fornøjelse derude!

Billeder fra ruten

Gullestrup - ruterne er markeret 10. maj - 21. maj 2024

Nærmere information kommer senere.

Sdr. Felding - ruterne er markeret 24. maj - 4. juni 2024

Nærmere information kommer senere.

Se også

Kontaktinfo

Mette Skærbæk Petersen
Projektleder

Mobil: 22 22 43 72
Mail: mette.skaerbaek@herning.dk

Rådhuset
Torvet 5
7400 Herning

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.