Kultursamarbejdets KulturVækst-pris gik til Justerbar(t)

22. april 2024

Det var en glad formand for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, Johs Poulsen, der for nyligt kunne overrække to kulturpriser i forbindelse med den årlige generalforsamling, der blev afholdt på Hotel Strandtangen i Skive.

De to priser, der bliver uddelt af Kultursamarbejdet er Kulturprisen og KulturVækstprisen.

- Valget har bestemt ikke været let, når man tænker på alle de indstillinger, der har været for de 8 medlemskommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer og Varde - og mere end 75 kultursteder og – aktører som medlemmer. Ser man så på, at området er stort, med godt 378.000 indbyggere, ja så var det noget af en opgave for bestyrelsen at finde kun to vindere, men det lykkedes, fortæller Johs Poulsen.

KulturVækstPrisen blev denne gang tildelt Justerbar(t), der har til huse hos Huset No7 i Herning.

Justerbar(t) er et fællesskab, der drives af 20 frivillige og en ung projektleder, der understøtter de frivillige og bygger bro til bl.a. kulturinstitutioner, ungefællesskaber og kommunen.

- Formålet med Justerbar(t) er at facilitere stærke fællesskaber og begivenheder for unge i Herning Kommune, og samtidig søger Justerbar(t) at forene unge på tværs af ungdomsuddannelserne og inkludere unge, der ikke nødvendigvis allerede er tilknyttede et fællesskab. En særlig indsats, der fremhæver styrken ved Justerbar(t) er f.eks ”Sammen Snakker Vi Om” der er kendetegnet ved at der tages emner op, der ikke så ofte tales om, uddyber Johs Poulsen.

Kultursamarbejdet anden pris - Kulturprisen - blev givet til Steen Hebsgaard for en utrættelig indsats for kulturen i Ikast-Brande Kommune, hvor han bl.a har været med til at starte Bakkehuset for 29 år siden.

Kontaktinfo

Johs. Poulsen
Frølundvej 85, Hammerum
7400 Herning

Mobil: 20 10 33 87
Mail: byrjp@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.