Jyske Bank Boxen bliver håndboldherrernes hjemmebane til VM 2025

25. januar 2024

De kender omgivelserne særdeles godt. For i 2019 vandt Håndboldherrerne deres første verdensmesterskab i Jyske Bank Boxen.

Sidenhen har de skrevet historie ved at blive første nation til at vinde VM-guld i herrehåndbold tre gange i træk. Nu vender herrelandsholdet så retur til Herning i jagten på endnu et topresultat ved VM i 2025.

Et gensyn som landstræner Nikolaj Jacobsen glæder sig til.

- Vi har masser af gode minder fra Jyske Bank Boxen. Opbakningen er altid fantastisk, og vi er rigtig glade for, at det er i lige netop den kulisse, vi lægger fra land, når vi skal prøve at forsvare vores VM-guld, siger han.

Indledende gruppe og mellemrunde

Danmark arrangerer det kommende VM i herrehåndbold sammen med Norge og Kroatien.

Foruden Danmarks gruppe huser Jyske Bank Boxen også endnu en indledende gruppe, ligesom Håndboldherrerne spiller en eventuel mellemrunde på hjemmebane. I alt op til seks danske kampe.

Fra kvartfinalerne og frem afvikles den resterende del af mesterskabet i Norge og Kroatien.

I Herning Kommune vækker det glæde at skulle danne ramme om den enorme sportsbegivenhed.

- Vi er stolte over, at DanskHåndbold har valgt Herning som værtsby for VM. Det er altid en stor oplevelse, når verdens bedste håndboldspillere kommer til byen.

- Vi glæder os, og jeg er sikker på, at der igen vil være massiv opbakning til arrangementet og til det danske landshold. Som værter vil vi naturligvis sætte alle sejl til for at gøre VM-slutrunden til endnu en folkefest, siger Dorte West, borgmester i Herning Kommune.

Særligt hver gang

VM 2025 bliver det syvende store håndboldmesterskab i Jyske Bank Boxen. Så her har man masser af erfaring med at afvikle de største kampe. Men det er stadigvæk noget helt særligt hver gang.

- Vi elsker de store mesterskaber, og vi elsker at have mange gæster i MCH. Derfor glæder vi os meget over igen at få vist den store tillid, det er at være hele Danmarks hjemmebane ved endnu et håndbold-verdensmesterskab næste år.

- Vi ser rigtig meget frem til igen at byde velkommen til vores håndboldherrer samt alle de øvrige hold, DanskHåndbold- og IHF-officials samt de titusindvis af engagerede fans fra både hele Danmark og de deltagende nationer. Vi glæder os til igen at skabe rammerne om en håndboldfest med den helt rigtige mesterskabsstemning i Jyske Bank Boxen og i Fanzonen, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

En bastion for vores landshold

At valget er faldet på Herning og Jyske Bank Boxen som dansk hjemmebane er langt fra nogen tilfældighed, lyder det fra adm. direktør i DanskHåndbold, Henrik M. Jacobsen.

- Boxen er jo blevet lidt af en bastion for vores landshold. Stemningen er altid i top, og så ved vi, at al logistik fra MCH’s side fungerer til punkt og prikke både omkring kampene og den populære fanzone.

- Samtidig er Herning Kommune en værdsat medspiller, der er dygtige til at invitere fans fra hele Danmark indenfor og skabe den folkefest, vi alle sammen elsker til de store håndboldmesterskaber.

Billetsalget til VM i herrehåndbold 2025 starter i midten af marts. Nøjagtigt tidspunkt vil blive annonceret.

Kontaktinfo

Dorte West
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96 28 23 22 (arb.)
Mail: borgmester@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.