DIF DM-ugen er i gang i Herning Kommune

Det er blevet uge 25 – og dermed også DM-Ugen i Herning.

I løbet af denne uge skal der kåres et hav af danmarksmestre, når nogle af Danmarks dygtigste atleter kæmper for medaljer - og det foregår lige midt i Herning.

Oplevelserne står i kø med tre store pulserende sportscentrummer i Herning Midtby, Sportscenter Herning og ved Herning Atletikstadion. Så kom med, og tag del i Danmarks største sportsfest. Alt er gratis for publikum.

- Jeg er glad og stolt over, at Herning skal være værtsby for DM-ugen. Vores fantastiske faciliteter egner sig perfekt til denne sportslige begivenhed. Jeg er spændt, og glæder mig på borgernes vegne over muligheden for at opleve så mange forskellige sportsgrene rundt om i byen, siger Dorte West, borgmester i Herning kommune.

DM-ugen er en unik mulighed for at opleve sport til vands, til lands og i luften - eller for selv at prøve kræfter med sportsgrenene i ”Kom-og-Prøv”-parkerne.

Det kan du opleve

DM-ugen er et stort sportsevent, der viser og hylder det bedste fra toppen af dansk eliteidræt.

I alt indtager 40 forskellige sportsgrene Herning – og får eventet til at minde om et mini-OL på dansk grund. Man kan gå imellem det meste, og ellers kan man komme rundt ved at benytte de gratis shuttlebusser.

Oplev for eksempel:

- Torvet summe af sport med stangspring, længdespring og beachvolley på samme tid.
- Se Danmarks bedste boksere kæmpe foran arresten midt på gågaden ved Tinghuspladsen.
- Følg Danmarks bedste cykelryttere kæmpe om dannebrogstrøjen i Hernings gader frem mod Tour de France.
- Se, hvordan Biblioteket bliver omdannet til en arena for styrkeløftere og skytter.
- Kom ind i Sportscenter Herning og følg med i et sammensurium af danmarksmesterskaber i alt fra dart og gymnastik til billard og bordtennis.

Mesterskaberne kulminerer mellem 20.-23. juni, men flere sportsgrene tager allerede hul på begivenhederne 17.-19. juni.

Læs mere om sportsprogrammet for DM-ugen her: https://www.dif.dk/dm-ugen

Og om byfesten med underholdning og aktiviteter her: herningerkultur.dk/dm-ugen-2024

”Kom-og-Prøv”-parker

Fra den 21.-23. juni kan du under DM-ugen selv prøve kræfter med et væld af sportsgrene.  

Ved Kousgaards Plads og ved Sportscenter Herning finder du de to store ”Kom-og-Prøv”-områder, som er fyldt med gratis aktiviteter, musik og underholdning for hele familien.

Glæd dig til at prøve kræfter med fx:

- Faldskærmsudspring med VR-briller
- Street curling
- Bueskydning
- Basket
- Bowling
- Flag football
- Kajak
- Speedway
- Og meget, meget mere!

Parkerne er åbne fredag, lørdag og søndag.

Kom til gratis pokalfinale og fanzone

Ét af de første sæt medaljer, der skal uddeles under DIF DM-ugen, er til vinderne af pokalfinalen i fodbold for kvinder, og der venter et brag af en kamp.

Det sker, når FC Nordsjælland tørner sammen med Brøndby IF onsdag 19. juni kl. 18.00 på MCH Arena. Fanzonen åbner klokken 16.00 med masser af fodboldaktiviteter, konkurrencer og livemusik. Du kan downloade gratis billetter her: https://dbu.nemtilmeld.dk/460/

Få overblikket her

DM-ugen i Herning Kommune har sin helt egen app. I app’en kan blive klogere på alt om DIF DM-ugen 2024.

Find den i App Store eller her: https://appmiral.com/project/dm-ugen/

Du kan også scanne denne QR-kode.

Du kan også besøge denne side på Herning Kommunes hjemmeside, hvor vi har samlet alt relevant information om DM-ugen i Herning.

Trafikinformation

Når et så stort arrangement som DM-ugen rykker ind i byen, så er det uundgåeligt, at trafikken også påvirkes. For at skabe de rette rammer, laves der nogle midlertidige vejlukninger, som muliggør, at arrangementet kan afvikles på en trafiksikker og forsvarlig måde.

Her på herning.dk har vi samlet alt information om de trafikale ændringer, som begivenheden medfører. Det vil kræve en smule ekstra planlægning at sikre en smidig rejse gennem byen.