Byggeriet af Herningsholmskolen begynder i sommeren 2024

Herningsholmskolen ligger på Sjællandsgade i Herning og er oprindeligt fra 1954. I løbet af de kommende år skal skolen erstattes af en helt ny skole på samme adresse. Det har byrådet i Herning Kommune besluttet i budgetforliget fra 2020. Nu er projektet kommet så langt, at håndværkerne inden længe begynder at opføre den nye skole. Første spadestik finder sted lige efter sommerferien.

Udvalgsformand for Børn- og Ungeudvalget i Herning Kommune Anne Mette Bang Rasmussen glæder sig over, at byggeriet snart kan gå i gang.

- Det er altid skønt, når vi har mulighed for at bygge en ny skole i vores kommune. Vi synes, at vi her kan bygge en skole for fremtiden, som kan rumme eleverne. Det er lykkedes at skabe en moderne byskole med et stort fokus på fællesskab og nærhed, siger Anne Mette Bang Rasmussen og fortsætter:

- Der er tænkt i langtidsholdbare materialer og løsninger, og samtidig rummer projektet også en stor genkendelighed i arkitekturen fra Herningsholmskolen, som vi kender den i dag. Det er vigtigt for os politisk, at der er størst muligt ejerskab til sådan et projekt hos dem, der skal bruge det, og derfor har både skolelederen og lærerne været meget involveret i processen med at få tegnet og planlagt den nye skole.

En fremtidssikret skole i topklasse

Byggeriet kommer til at foregå i årene 2024-2027. I sommeren 2026 kan elever og lærere flytte over i den nye skole, og herefter begynder nedbrydningen af den gamle skole. I 2027 er de nye udearealer også lavet færdige.

Det er en forventningsfuld skoleleder på Herningsholmskolen, der ser frem til byggestart.

- Vi glæder os helt vildt! Vi synes, at vi har ventet meget længe, så nu trænger vi til, at der sker noget. Vi er utroligt glade for tegningerne og planerne for den nye skolebygning. Jeg er sikker på, at Herningsholmskolen bliver et helt fantastisk sted at være og lære, siger skoleleder Lone Krog og fortsætter:

- Det bliver en fremtidssikret skole i topklasse. Vi beholder vores unikke placeringen her i midtbyen, og får samtidig lavet en attraktiv folkeskole, som bliver valgt til for de forældre, der bor i den her del af byen.

I dag har Herningsholmskolen 650 elever. Den nye skole kommer til at have plads til tre klasser på alle årgang, og kan dermed rumme flere elever.

Byggeprojektet måtte udskydes i to år

Projektet har været undervejs længe. Planlægningen begyndte i 2020, men måtte sættes på pause i to år som følge af stigende priser på anlægsarbejde på grund af den globale corona-pandemi.

Skolelederen fortæller, at udskydelsen af skolebyggeriet selvfølgelig har været ærgerligt, men omvendt har det givet mulighed for at fintune tegningerne og planerne.

- Det er klart, at den ekstra tid, vi har haft, fra vi begyndte at planlægge og indtil byggeriet kommer i gang, er blevet brugt til at optimere tegningerne. Det kommer blandt andet til at betyde, at enkelte områder fra planerne er blevet byttet om, og det har været med til at forbedre det samlede resultat for både elever og lærere, siger Lone Krog og fortsætter:

- Vi ser meget frem til at få bedre faciliteter. Vi får en skole, der tager udgangspunkt i, hvad fremtiden kalder på, og hvilke kompetencer vores børn skal have. Det betyder for eksempel, at når eleverne kommer i udskolingen, vil de opleve at overgå til at have undervisning i nye læringsmiljøer og værksteder i stedet for i faste klasseværelser. Og det bliver klart en styrkelse.

Det er Herning-virksomheden C.C. Contractor, der skal opføre Herningsholmskolen for Herning Kommune.

Byrådet i Herning Kommune har bevilliget 231 millioner kroner til byggeriet af skolen.

Se meget mere om projektet her

Tidsplan

 Byggestart

 Sommer 2024

 Ibrugtagning af den nye skole

 Sommer 2026

 Nedbrydning af eksisterende skole

 Efterår 2026

 Udearealer færdiggøres

 Forår 2027