Lindbjergskolen sender stort beløb til ukrainske familier på flugt

16. november 2023

Næsten 100.000 kr. Så meget lykkedes det Lindbjergskolens elever at løbe hjem i forbindelse med Skolernes Motionsdag fredag 13. oktober.

Pengene tikkede ind via sponsorater fra familiemedlemmer og lokale virksomheder, som havde sagt ja til at give et beløb for hver løbet kilometer.

Skolens 9. årgang har besluttet, at indsamlingen tilfalder nødstedte familier på flugt fra krigen i Ukraine. Onsdag 15. november var generalsekretær for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, så forbi Lindbjergskolen for at modtage den imponerende donation - og for at fortælle om krigen i Ukraine og Røde Kors' hjælpearbejde i landet.

Eleverne løb i alt 4.121 km., og det summede helt nøjagtigt op til 97.539 kr., som Stella Petersen og Emilie Berggaard Jensen fra 9. årgang overrakte til Anders Ladekarl.

Generalsekretæren var glad for støtten og den store indsats.

- I har været med til at tænke på andre end jer selv, sagde han til eleverne i salen.

Øjenvidneberetninger gør indtryk

I sit foredrag kom Anders Ladekarl med konkrete eksempler fra Ukraine. Flere beretninger kunne eleverne spejle sig i.

- Havde det her sted været Ukraine, havde I ikke kunnet bruge den her gymnastiksal, for så havde der været fyldt med madrasser, sagde han.

Det gjorde især indtryk på Stella Petersen, da generalsekretæren fortalte om en 9. klasses elev, en ung mand, der havde fået granatsplinter i ryggen på vej til skole.

- Vi fik vinklen fra de unges perspektiv og ikke kun fra en voksenvinkel og med statistik. Det var meget spændende, synes hun.