Frivilligpris til Røde Kors-ildsjæl

10. oktober 2023

Hvert år uddeler byrådet i Herning en pris til én eller flere personer, som har gjort en helt særlig indsats for frivilligheden på Herning-egnen.

Tirsdag eftermiddag blev prisen for 2023 tildelt Sinikka Kangas Larsen, Røde Kors i Herning. Hun får frivilligprisen for sin store indsats for at etablere et hold af patientstøtter på Regionshospitalet Gødstrup.

- Sinikka - du har æren for, at et hold på cirka 100 frivillige på hverdage er klar til at tage imod patienterne. Her hjælper de frivillige patienterne, der ankommer, med at scanne sig ind, med at finde en kørestol, hvis det er nødvendigt, eller med at vise vej. Du, Sinikka, er bindeleddet mellem de mange frivillige patientstøtter og sygehuset, sagde borgmester Dorte West blandt andet i sin tale i byrådssalen.

- Du er et meget positivt menneske, dit omsorgsgen er stort, og du formår samtidig at få de mange frivillige til at føle sig som en del af holdet. For patienterne gør din og de mange frivilliges indsats en kæmpe forskel. Du er et fantastisk eksempel på, hvad frivilligt arbejde kan.

Svært at vælge

Byrådet i Herning uddeler hvert år en lille håndfuld priser. Men frivilligprisen er en af de sværeste at sætte navn på, slog borgmesteren fast.

- Herning-området har utrolig mange ildsjæle, som gør en frivillig indsats på en lang, lang række områder. Det at være frivillig er nærmest en del af Herning-egnens DNA. De mange frivillige gør en forskel, som i bogstaveligste forstand er ubetalelig, sagde Dorte West.

Sidste år gik prisen til trænerparret i Hammerum IF Specialfodbold, Elsebeth Østergaard og Carsten Sjørvad for deres mangeårige indsats for børn, unge og voksne med fysiske og psykiske udfordringer.  

Med frivilligprisen følger 10.000 kroner.

Kontaktinfo

Dorte West
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96 28 23 22 (arb.)
Mail: borgmester@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Kontaktinfo

Ole Hansen
Kommunikationschef

Tlf.: 40 22 32 28
Mail: ole.hansen@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.