Flextrafik er blevet billigere i Herning Kommune - og alle kan bruge det

12. oktober 2023

Herning Kommune er landets tredje største kommune målt på geografisk areal. Det kan derfor være en udfordring at komme rundt i kommunen, hvis ikke man kan køre i bil.

Derfor kan Flextrafik, som er en offentlig transportform, bruges til at få dig fra A til B, når bus og tog ikke er tilstrækkeligt. Flextrafik kan for eksempel være løsningen, hvis du skal rejse til eller fra et sted, hvor der er langt til nærmeste stoppested.

Flextrafik kan bruges af alle borgere i Herning Kommune

Der kan være forskellige regler for Flextrafik på tværs af landets trafikselskaber, men i Midttrafiks område, som Herning Kommune hører under, kan alle borgere benytte sig af Flextrafik. Fra sommeren 2023 er Flextrafik faktisk også blevet billigere, end det tidligere var i Herning Kommune.

- Jeg møder mange borgere, som tror, at Flextrafik kun er henvendt til handicappede og ældre personer, som er visiteret til det, og at de derfor ikke selv kan bruge det. Men sådan er det altså ikke. I Herning Kommune kan alle gøre brug af Flextrafik, fortæller Lene Ahle Skoubo, der er projektleder for kollektiv trafik i Herning Kommune.

Flextrafik udbydes af Midttrafik, og omfatter kollektiv kørsel på tidspunkter – og i områder - der ikke er så godt dækket af almindelig bustrafik. Så hvis der er langt imellem busserne, der hvor du bor, kan Flextrafik være en oplagt mulighed.

- Flextrafik er egentlig forskellige kørselsordninger, som til sammen gør, at man kan komme rundt med bus og taxa, og nogle gange kører man med en kombination af de to ting, siger Lene Ahle Skoubo.

Hun henviser til, at man på hjemmesiden Rejseplanen.dk kan indtaste sin rejse fra A til B, og få et overblik over mulighederne for Flextrafik samt finde oplysninger om prisen. Her kan man også se, om ens forslåede Flextrafik-rute køres som en Flextur eller Plustur. Disse begreber er gode at kende til, når man bestiller sin rejse.

Hvad koster Flextrafik?

Når du kører med Flextrafik beregnes prisen for din tur per kilometer og afhænger af, om du kører i by- eller landzone.

I byzone koster det 14 kr. pr kilometer, og i landzone er prisen 3 eller 7 kr. Der er også en minimumspris for din tur.

Kører du til eller fra et såkaldt knudepunkt kan prisen komme helt ned på 3 kroner pr. kilometer. I Herning Kommune har vi knudepunkter ved alle lægehuse i landzonen og ved Regionshospitalet Gødstrup.

Kører du i andre kommuner end Midttrafiks område, gælder de andre trafikselskabers takster.

Gode råd til Flextrafik

  • Bestil i god tid, og vær fleksibel. (Rejser med Flextrafik skal bestilles senest én time før, du vil afsted.)
  • Flextrafik kører ikke om natten. Du kan blive kørt alle ugens dage mellem kl. 06.00-24.00.
  • Du kan blive hentet fra 5 min. før til 20 min. efter det tidspunkt, du får oplyst ved bestilling.
  • Det er vigtigt, at du står klar udenfor, når bilen kommer. (Den venter ikke på dig.)
  • Prisen beregnes per kilometer og afhænger af, om du kører i by- eller landzone. I byzone koster det 14 kr. pr kilometer, og i landzone er prisen 3 eller 7 kr. Der er også en minimumspris for din tur. Kører du i andre kommuner end Midttrafiks område, gælder de andre trafikselskabers takster. 
  • Bestiller du turen online, betaler du med kort. Bestiller du turen telefonisk, skal du betale direkte ved chaufføren.
  • Husk kontanter, eller læs mere om andre betalingsmuligheder på Midttrafiks hjemmeside.
  • Ture med Flextrafik kan bestilles på Rejseplanens hjemmeside, i Flextrafiks app, på midttrafik.flextrafik.dk eller på telefon mandag-søndag fra kl. 8.00-16.00. Ring 87 40 83 00 (tast 2).
  • Brug gerne Rejseplanens hjemmeside til at finde din rute. Her kan du se, om din tur hedder en Flextur eller Plustur. Dette kan være rart at vide, hvis du bestiller via telefonen.

Find Rejseplanens hjemmeside her

Læs om dine muligheder med Flextrafik på Midttrafiks hjemmeside.