Iværksætteri og erhvervsservice

Vi er kendt som en dynamisk erhvervskommune, hvor det lokale erhvervsklima gennem mange år har ligget godt placeret i forskellige målinger. 

Luk alle
Åben alle

Vejledning af virksomheder

I Herning Kommune har en partnerskabsaftale med Erhvervsrådet i Herning og Ikast-Brande, som varetager den lokale erhvervsservice. Erhvervsrådet har til huse i kontorfællesskabet Innovatorium i Birk. Erhvervsrådet vejleder virksomheder om blandt andet industri 4.0, eksport, arbejdskraft, ejerskifte, lederudvikling og messedeltagelse. Blandt andet arbejdes med en model for et 360-graderseftersyn. De ydelser, der tilbydes i samarbejde med Herning Kommune er gratis for alle virksomheder i kommunen.

Erhvervsrådet er ligeledes indgangen til en række støtteordninger fx målrettet virksomheder med vækstpotentiale. Din virksomhed kan også modtage vejledning fra Erhvervshus Midtjylland. Erhvervshus Midtjylland er etableret af Staten og kommunerne i Region Midtjylland, og har hovedkontor i Aarhus og en filial i Herning.

Læs mere om mulighederne hos Erhvervsrådet i Herning og Ikast-Brande

Læs mere om Erhvervshus Midtjylland

Start-ups og iværksættere

Herning Kommune yder en særlig indsats for iværksættere. Erhvervsrådet i Herning og Ikast-Brande tilbyder gratis vejledning, hvor du blandt andet kan præsentere din idé og få uvildig sparring fra en iværksætterkonsulent.

Læs mere om tilbud til iværksættere fra Erhvervsrådet i Herning og Ikast-Brande

Hos Erhvervshus Midtjylland kan du desuden få: 

  • Specialiseret vejledning
  • Kortlægning af din forretning
  • Medfinansiering*
  • Særlige træningsforløb

*Såfremt der er ledige puljemidler.

Læs mere om mulighederne hos Erhvervshus Midtjylland

Virksomhedsguiden

Virksomhedsguiden er Danmarks største portal for vejledning af virksomheder og iværksættere. Her finder du viden og værktøjer om start, drift og udvikling af din virksomhed.

Gå til Virksomhedsguiden  

Få styr på reglerne

Hvis du arbejder med nye forretningsmodeller som deleøkonomi, cirkulær økonomi, data og ny teknologi samt E-handel, er der meget at holde styr på.

Få hjælp til at få styr på reglerne på www.nyeforretningsmodeller.dk 

Søg kapital og støtte til innovation

Her har vi samlet nogle af de aktører og programmer, der kan hjælpe med at fremme innovation i din virksomhed.

Søg støtte til en god idé med InnoBooster

Innovationsfonden investerer med InnoBooster i projekter til små og mellemstore virksomheder med op til 250 ansatte (SMV), iværksættere og entreprenante forskere med et CVR-nummer.

Der er fokus på virksomheder med gode udviklingsidéer, som kræver viden for at blive til virkelighed. Den gode idé kan være et nyt produkt, en ny service eller forbedring af en proces, der øger din virksomheds konkurrenceevne og skaber vækst.

Læs mere om InnoBooster her

Ansæt en erhvervsforsker

Med ansættelse af en Erhvervs-PhD eller en Erhvervs-PostDoc får virksomheden en forsker, der over 1 til 3 år kan gennemføre et forskningsprojekt af høj kvalitet i virksomheden. Dette kan føre til gevinst på bundlinjen og en forbedring af virksomhedens relationer til universitetsverdenen.

Læs mere om at søge støtte til en erhvervsforsker via Innovationsfonden

Kontakt en forsker fra AU Herning

Via Aarhus Universitet - AU Herning kan du høre mere om forskning og få kontakt til en forsker, som kan fortælle om mulighederne for at komme med i et projekt med forskning for øje. Du kan høre om emnerne IT, innovation, energi, strategisk ledelse, videndeling, outsourcing, ejer struktur, forretningsudvikling og netværk.

Kontakt AU Herning for at høre om mulighederne

Central Denmark EU Office

Central Denmark EU Office er Midtjyllands EU-kontor. Kontoret servicerer borgere, virksomheder og institutioner i Midtjylland med at få det størst mulige udbytte af det europæiske samarbejde. Det sker eksempelvis via støtte til projekter, netværk, hjælp til internationalisering og at finde samarbejdspartnere.

Læs mere om dine muligheder hos Central Denmark EU Office

Videnscentre i området

Internationale events: Muligheder for din virksomhed

Herning Kommune har en fokuseret strategi om at være værtsby for store, internationale sport-events hvert år. Det giver ofte gode forretningsmæssige muligheder. Arrangementerne har mediernes fokus, den lokale befolkning og fans støtter op, og internationale virksomheder er klar til at netværke.

Læs mere om mulighederne og hvilken hjælp din virksomhed kan få hos Erhvervshus Midtjylland

Den Digitale Hotline

Brug for hjælp til digital selvbetjening? DDH logo

Ring 70200000 - dag, aften og weekend

Åbningstider:

Kontaktinfo

Morten Stamm Mikkelsen
Erhvervs- og Uddannelseschef

Mobil: 28 15 96 44
Mail: morten.stamm.mikkelsen@herning.dk

Rådhuset
Torvet 5
7400 Herning

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.