Navne- og adressebeskyttelse

Der er flere former for beskyttelse, du som privat person kan søge. I selvbetjeningsløsningen kan du både oprette, slette og ændre beskyttelse.

Ønsker du folkeregisterbeskyttelse skal du søge digitalt. Her kan du også søge om at komme på Robinsonlisten.

Har du svært ved at gøre det selv, kan du bestille tid til hjælp i Borgerservice. Husk at medbringe dit NemID/MitID. Husk også at bestille en tid i forvejen, hvis du skal besøge Borgerservice - det er obligatorisk.

Ansøg om og forny navne- og adressebeskyttelse

Du skal ansøge digitalt om at få registreret navne- og adressebeskyttelse i CPR. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunen.

Udover dig selv kan du søge for din ægtefælle og dine børn under 18 år, når I bor på samme folkeregisteradresse.

Når anmodningen er gået igennem, vil privatpersoner som udgangspunkt være afskåret fra at få udleveret dit navn og adresse fra CPR. Dit navn og din adresse bliver heller ikke udleveret fra CPR til brug for private vejvisere eller til PostNord.

PostNord

Hvis du har valgt navne- og adressebeskyttelse hos borger.dk, får PostNord ikke automatisk besked om det.

Hvis du ikke ønsker, at PostNord videregiver din adresse til andre distributionsselskaber, skal du anmode om det

Hvor længe gælder navne- og adressebeskyttelsen?

Når du har tilmeldt dig navne- og adressebeskyttelse, gælder beskyttelsen i første omgang for et år.

Du skal selv huske at søge, hvis du herefter ønsker at få din navne- og adressebeskyttelse forlænget.

Du kan se din status i CPR registerindsigt.

Forbehold

Offentlige myndigheder kan få adgang til dit navn i CPR.

Private kreditorer, der fx mangler betaling af en faktura, kan normalt også altid bede om at få din adresse udleveret fra CPR ved at henvende sig til kommunen.

Du skal selv gøre dit teleselskab opmærksom på, at du ønsker hemmeligt eller udeladt telefonnummer. Selvom du har navne- og adressebeskyttelse, har teleselskaberne pligt til at videregive telefonnumre, medmindre du gør opmærksom på, at du ikke ønsker det.

Beskyttelsen gælder ikke for indrykning af meddelelser i Statstidende, hvor navn og adresse ifølge loven er påkrævet.

Har du navne- og adressebeskyttelse, kan du oplyse en alternativ forsendelsesadresse til NemID, så du kan modtage nøglekort og evt. en midlertidig adgangskode. Du skal huske at holde den alternative forsendelsesadresse opdateret hos NemID.

PostNord

Hvis du har valgt navne- og adressebeskyttelse hos borger.dk, får PostNord ikke automatisk besked om det. Hvis du ikke ønsker, at PostNord videregiver din adresse til andre distributionsselskaber, skal du anmode om det

Lokalvejviser

Når du har registreret navne- og adressebeskyttelse i CPR, bliver du automatisk også beskyttet mod, at oplysningerne udleveres fra CPR til brug i lokalvejvisere.

Hvis du ikke ønsker at have navne- og adressebeskyttelse i CPR, kan du i stedet få registret, at dit navn og adresse ikke må udleveres fra CPR til brug i lokalvejviserne.

Hvis du vil klage

Hvis du vil klage over en afgørelse, som en kommune har truffet efter CPR-loven, kan dette ske til Indenrigs- og Boligministeriet.

Klagen skal ske skriftligt til den kommune, som har truffet afgørelsen, og inden 4 uger fra det tidspunkt, du har fået meddelelse om afgørelsen.

Den Digitale Hotline

Brug for hjælp til digital selvbetjening? DDH logo

Ring 70200000 - dag, aften og weekend

Åbningstider:

Kontaktinfo

Borgerservice
Torvet 5
7400 Herning

Åbningstider for ekspedition

Tlf.: 96282400

Telefontider

Send e-mail

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.