Herning Kommune betaler 11.000 kroner mere i løn til sine elever

31. januar 2024

Herning Kommune har de seneste år haft udfordringer med at skaffe nok pædagogisk assistent-elever.

Derfor har Børne- og Familieudvalget nu besluttet at lempe markant på de krav, der skal til for at få udbetalt voksenelevløn. Simpelthen for at tiltrække et større felt af ansøgere til pædagogisk assistentuddannelsen.

I Danmark er man i dag garanteret voksenelevløn, hvis man er +25 år og har mindst et års relevant erhvervserfaring i løbet af de seneste fire år. Men i Herning Kommune kan du som +25-årig fremover nøjes med blot fire ugers relevant erfaring.

Med en voksenelevløn får du mindst 23.000 kroner i løn, mens en ordinær elevløn lyder på 12.000 kroner.

- Vi håber, dette tiltag kan få flere over 25 år til at se mulighederne i at tage en pædagogisk assistentuddannelse, som udover at være spændende i sig selv også giver stor jobsikkerhed efter endt uddannelse, siger Anne Mette Bang Rasmussen, formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune.

Jobcentret står klar

Med denne indsats håber Herning Kommune både at tiltrække ledige og måske endda motivere nogen til at skifte branche.

Langt fra alle vil have erfaring med pædagogisk arbejde, og derfor kommer Jobcentret i Herning Kommune til at spille en aktiv rolle.

Her står jobkonsulenter klar til at hjælpe interesserede i virksomhedspraktik hos f.eks. en daginstitution, så kravet om de fire ugers erhvervserfaring kan blive krydset af.

- Vores jobcenter vil også kigge på, om der er ledige, der kunne være interesseret i pædagogisk assistent-uddannelsen og derfor skal have tilbuddet, nu vi har lavet om på de økonomiske forudsætninger, siger Anne Mette Bang Rasmussen.

Modellen med nemmere adgang til voksenelevløn er blevet til efter tæt samarbejde mellem Herning Kommune, FOA og Fællesudvalget for Erhvervsrettede Uddannelser (FEVU).

En lignende model bruges i dag på sundheds- og ældreområdet i Herning Kommune, hvor SOSU-assistentelever og SOSU-hjælperelever får tilbudt fuld løn under hele uddannelsen.

Mangler du relevant erhvervserfaring?

Hvis du gerne vil søge ind på uddannelsen som pædagogisk assistent, så er der netop åbnet for ansøgninger. Du finder stillingen på herning.dk/ledige-job.

Hvis du skal nå at have fire ugers relevant erhvervserfaring inden studiestart, er du velkommen til at kontakte Herning Kommune for at høre om dine muligheder.

Herning Kommune søger pædagogisk assistentelever

Kontaktinfo

Anne Mette Bang Rasmussen
Vardevej 107
6933 Kibæk

Tlf.: 60 67 99 97
Mail: byrar@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Spørgsmål til uddannelsen?

Amna Hotic
Administrativ medarbejder

Tlf.: 96 28 66 37
Mail: amna.hotic@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.