Oplev VM-håndbold i Herning

Torsdag skydes VM i kvindehåndbold 2023 i gang i Herning, når Jyske Bank Boxen slår dørene op til et brag af en håndboldfest.

Ved dette års VM dyster 32 nationer, og kampene er fordelt mellem Danmark, Sverige og Norge, som deler værtskabet. De første kampe spilles i aften i Frederikshavn og i Stavanger.

Danmark spiller samtlige kampe i Jyske Bank Boxen i Herning, ligesom den midtjyske multiarena også danner rammen om både verdensmesterskabets semifinaler og finale.

- Jeg glæder mig meget til en fantastisk folkefest i Herning Kommune. VM trækker masser af besøgende til vores område, og vores borgere er kendte for at være enormt gode til at byde gæster og de store mesterskaber velkomne her i byen. Jeg synes, at VM er en fremragende måde at afslutte 2023 på. Nu håber vi selvfølgelig bare på danske sejre i Jyske Bank Boxen, og måske endda danske medaljer af guld, siger borgmester i Herning Kommune, Dorte West.

VM løber fra 29. november – 17. december 2023.

Boxen: Guldgulvet er lagt

Det er ikke hvilket som helst underlag, der giver kvinderne fast grund under fødderne i Jyske Bank Boxen.

Gulvet kommer nemlig fra Stockholm, hvor selvsamme gulv var det, som de danske håndboldherrer tilbage i januar 2023 vandt VM-guld på.

De danske håndboldkvinder spiller den første danske kamp i mesterskabet fredag 1. december klokken 20.30, hvor modstanderne er fra Serbien.

 Guldgulvet i Boxen

Byen er klar til håndboldfest

Forberedelserne har været i gang længe.

Danmark, Norge og Sverige blev tildelt værtskabet for VM i kvindehåndbold 2023 tilbage i januar 2017, og lige siden har der altså været gang i forberedelserne af mesterskabet, som er det tiende internationale håndboldmesterskab på dansk grund, og det sjette i Jyske Bank Boxen.

Herning City har sammen med MCH, Herning Kommune og Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier bidraget til udsmykningen af Torvet i Herning såvel som i Jyske Bank Boxen.

En gruppe tømrerelever fra erhvervsskolen har for eksempel lavet store bogstaver som kendetegn for Herning, som lyser op og bidrager til stemningen af håndboldfeber. De har også lavet podier til fanzonen.

VM forventes at samle 320 spillere, 100.000 danske og 15.000 udenlandske tilskuere og omkring 200 pressefolk alene på dansk grund.

VM hænger sammen med hjælp fra i alt 1000-1200 frivillige.

Du kan finde meget mere information om VM i Herning på MCH's hjemmeside.

Kontaktinfo

Elo Christensen
Sport Event manager

Mobil: 29 28 81 97
Mail: bekec@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.