Herning bliver værtsby for DM-ugen

25. april 2023

DM i et væld af forskellige idrætsgrene på Torvet midt i Herning centrum, DM i en lang række vandsportsgrene på Fuglsang Sø, endnu mere sport i fantastiske omgivelser i og omkring kunstmuseet HEART og folkefest med sporten i centrum i Herning og omegn. Det bliver virkeligheden, når DM-ugen i 2024 rykker til Herning Kommune.

DM-ugen er et nyt og stort sportsevent, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. I Herning Kommune er begejstringen over værtskabet for DM-uge stor. Borgmester Dorte West siger: 

- Jeg er både glad og stolt over, at Herning skal være værtsby for DM- ugen i både 2024 og 2026. Vores fantastiske faciliteter egner sig godt til at være vært for denne sportslige begivenhed. Jeg er spændt og glæder mig på borgernes vegne, at de får mulighed for at opleve så mange forskellige sportsgrene rundt om i byen.

Bag eventet står Danmarks Idrætsforbund, Herning Kommune og de mange specialforbund.

Herning er blandt andet blevet tildelt værtskabet for DM-ugen på grund af byens evner til og erfaring med at koble store sportsaktiviteter sammen med folkefest og underholdning i byens rum, som tilfældet har været med tidligere afholdte kæmpeevents i Herning eksempelvis VM i håndbold, VM i ishockey og VM i ridesport.

- Der har været stor interesse for at blive ny værtsby for DM-ugen i de kommende år, hvilket bekræfter os i, at DM-ugen er et fantastisk og unikt sportsevent. Vi er utroligt glade for at være landet på Herning, og vi glæder os nu helt vildt til at skulle afholde DM-ugen i Herning i 2024 og 2026. Ligesom DM-ugens nuværende værter fra Aalborg er Herning en vaskeægte sportsby med fremragende idrætsfaciliteter, stor erfaring med at afholde store events og ikke mindst masser af lokal sportsbegejstring, siger DIF's, formand Hans Natorp.

Fakta:

DM-ugen er en ny dansk sportsbegivenhed, der blev afholdt for første gang i 2022 i Aalborg og bliver det igen i sommeren 2023. I 2024 og 2026 bliver det Hernings tur til at danne ramme om og lægge idrætsfaciliteter og kulturinstitutioner til den store idrætsbegivenhed. Det vides endnu ikke, hvem der skal afholde DM-ugen i 2025. Dette offentliggøres på et senere tidspunkt.

Kontaktinfo

Dorte West
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96 28 23 22 (arb.)
Mail: borgmester@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.