VM-Skoven indvies i Herning Kommune

18. maj 2022

Når VM i ridesport til august 2022 skal afholdes i Herning, er det både Herning Kommunes og arrangørerne bag VM-selskabets ambition, at eventen bliver så bæredygtig og miljøvenlig som mulig.
Derfor arbejder VM-selskabet sammen med Herning Kommune om en række grønne initiativer, som blandt andet skal være med til at kompensere for CO2-udledning og generelt efterlade positive aftryk på Herning og omegn.
 
Et af VM-selskabets grønne initiativer er skovrejsning i Herning Kommune. Derfor vil der inden længe blive etableret et nyt, rekreativt område, som får navnet VM-Skoven. I VM-Skoven bliver der er mulighed for leg, motion, naturoplevelser og meget mere. I samarbejde med nonprofitorganisationen Growing Trees plantes der 60.000 træer i skoven, imens VM-selskabet har planer om både at etablere et legeområde og landart i skoven.
 
- Jeg er meget glad for arrangørernes særlige fokus på bæredygtighed i forbindelse med afholdelse af verdensmesterskaberne i ridesport her i Herning Kommune. Det passer rigtig godt ind i kommunens strategi om at skabe en ansvarlig udvikling og vækst til gavn for en rigere natur, et renere miljø og at nedbringe klimabelastningen. VM-Skoven kommer også til at give kommunens borgere endnu flere muligheder for natur- og skovoplevelser, siger borgmester Dorte West fra Herning Kommune.
 
Jens Trabjerg, der er en af arrangørerne bag VM i ridesport, glæder sig over at være med til at skabe et unikt område til borgerne i Herning Kommune, som samtidig støtter biodiversiteten og er med til at binde CO2 lokalt i området.
 
- Vi kan, med vores tilgang til bæredygtighed før, under og efter VM, forhåbentlig være med til at inspirere andre events, publikum og presse til at tage et større medansvar for vores klode. VM-Skoven er en "growing legacy", som er et godt eksempel på netop det. Den bliver en vedvarende, voksende og grøn arv til borgerne i Herning, som forhåbentligt vil få glæde af de mange forskelligartede skovoplevelser, som vi planlægger i området, siger Jens Trabjerg.
 

Skoven indvies den 26. maj 2022 kl. 9.00

- Kom og plant et træ

 
Alle er velkomne til den officielle åbning af skoven, som foregår torsdag den 26. maj 2022 klokken 09.00.
 
Programmet byder på første spadestik og taler ved blandt andre borgmester Dorte West, sang ved MidtVest Pigekor, bålhygge, kaffe/te og snacks.
 
Alle, der møder op, får et træ til at plante, så man på den måde er med til at sætte sit eget præg på skoven.
 
Der er adgang til indvielsesstedet fra p-pladsen på Løvbakkevej mellem Bakkegården og Trælundvej.
 

FAKTA:

VM-Skoven skal ligge på et 20 hektar stort areal i forbindelse med området ved Løvbakkerne nord for Herning by. De første træer plantes den 26. maj 2022, og inden VM i ridesport, der afholdes til august, vil der blive plantet i alt 60.000 træer i det nye skovområde.
 
Skovområdet, der altså har fået navnet VM-Skoven, bliver et rekreativt område for borgere, hvor der er mulighed for aktiviteter, leg og bevægelse.
 
VM-Skoven skal bidrage til at binde CO2, og sikre gode vilkår for biodiversiteten. De 60.000 træer plantes i samarbejde med Growing Trees Network, som er en selvejende institution, der via donationer planter nye skove både i Danmark og i udlandet.
 
Herning Kommune stiller området til rådighed for projektet, og VM-selskabet faciliterer og udvikler skoven. 
 
VM i ridesport afholdes i Herning den 6.-14. August 2022, og bliver med cirka 200.000 besøgende den største hestesportsbegivenhed på dansk jord nogensinde.
 

Kontaktinfo

Rådhuset
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96282828

Send e-mail

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.