VM-guldhold planter guld i Herning

Der er fokus på bæredygtighed både før, under og efter VM i ridesport, der lige nu er i gang i Herning Kommune.

Søndag sikrede det danske dressurhold sig VM-guldet i holdkonkurrencen på fornemmeste vis - på hjemmebane i Herning. De inpiduelle VM-konkurrencer er stadig er i fuld gang, men alligevel fandt guldholdet tirsdag tid til at tage et smut i VM-Skoven i Herning.

Det danske team, der består af de fire ryttere Carina Cassøe Krüth, Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Merrald Rasmussen samt holdleder Anne-Mette Binder, fik med fælles hjælp plantet både træer og symbolske guldroser af typen "Gold Star", der skal stå til minde om deres flotte bedrift ved VM.

Også præsidenten for det internationale rideforbund FEI, Ingmar De Vos, deltog i planteceremonien sammen med det danske hold for at støtte op om den bæredygtige agenda i eventafholdelsen.

VM-Skoven er et voksende eftermæle

VM-Skoven er et nyt rekreativt område ved Løvbakkerne med 60.000 træer. Den 20 hektar store skov er etableret på initiativ fra VM-arrangørerne for at kompensere miljøbelastningen ved VM i ridesport i Herning Kommune.

Senere vil der blive bygget et legeområde i den nye skov, ligesom der kommer til at være et bål sted og plads til motion, bevægelse og aktiviteter.

Skoven bidrager til øget biopersitet, og beregninger viser, at VM-Skoven i dette århundrede kommer til at optage hele 12.000 tons CO2.

Herning Kommune stiller området til rådighed for projektet, og VM-selskabet Herning2022 etablerer og udvikler VM-Skoven.

Kontaktinfo

Rådhuset
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96282828

Send e-mail

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.