Smukt Herning-byggeri hædret

03. oktober 2022

Den første mandag i oktober er Arkitekturens Dag, og derfor uddeler Herning Kommune hvert år Bygningspræmieringsprisen til et smukt og godt byggeri i kommunen. 

I år går prisen til de nye byhuse i Skolegade centralt i Herning, som er første skridt mod realiseringen af den nye bydel, Herning+. 

Byggeriet præmieres for "dets nyfortolkning af det traditionelle byhus, de gedigne materialer og fine detaljering... Byggeriet er et moderne og spændende treplanshus, som udvider paletten af boligtyper centralt i Herning", som det blandt andet hedder i præmieringsudvalgets begrundelse. 

- Det er vigtigt, at vi gør os umage med at skabe gode rammer for vores liv. Det har betydning for vores livskvalitet og vores klima, som påvirkes af måden, vi bygger og planlægger vores byer på, sagde borgmester Dorte West, (V), i sin tale. 

- Når vi bygger videre på kvaliteter, der i forvejen er til stede, får vi arkitektur, der beriger og berører os og giver stedet identitet og ånd. Det, synes vi i høj grad, gør sig gældende for det byggeri, der vinder prisen i år. 

Bygherren på de nye byhuse i Skolegade i Herning er KPC, arkitekterne er Sweco, og AFRY har leveret rådgivning på projektet. 

Præmieringsudvalget bestod i år af borgmester Dorte West, formand og næstformand i Byplan- og Bosætningsudvalget i Herning Kommune, Ulrik Hyldgaard (V) og Lone Børlum (S), Jørgen Krogh, direktør i By, Erhverv og Kultur ved Herning Kommune, og fagdommerne Morten Nymann, partner i LOOP Arkitekter og Anne Dorthe Vestergaard, partner i VEGA Landskab. 

Kontaktinfo

Dorte West
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96 28 23 22 (arb.)
Mail: borgmester@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.