Salget af erhvervsgrunde i Herning boomer

Herning Kommune havde en forventning om at sælge erhvervsarealer i 2022 på i alt cirka 71.000 m2.

Men statistik fra kommunens grundsalgsafdeling viser, at der allerede i første halvdel af 2022 er blevet solgt 238.425 m2 erhvervsjord.

Salget ligger altså langt over forventning, og det glæder borgmester Dorte West fra Herning Kommune.

- Jeg er rigtig glad for, at så mange gerne enten vil udvide deres eksisterende virksomheder eller etablere helt nye virksomheder. Vi har et fantastisk område at drive virksomhed i, og vi arbejder hver dag for at skabe det bedst mulige erhvervsklima. Så det er klart, at jeg er meget tilfreds med, at så mange har lyst til at købe jord og bygge nyt erhverv i Herning Kommune, siger Dorte West.

I kommunens afdeling for grundsalg forklarer grundsalgskoordinator Anne Mette Skjærlund Knudsen udviklingen med flere ting.

- Corona-tiden har bestemt ikke sat virksomhedernes byggelyst i stå. De to år med corona har været de vildeste salgsår, og markedet har været gunstigt, siger hun og fortsætter:

- Blandt køberne er der en blanding af virksomheder, som ønsker at bygge til for at få mere plads, mens andre projekter er nybyggeri. Det vil sige, at vi har en del salg til helt nye virksomheder, der skal bygge på en bar mark, og som måske flytter hertil fra en anden kommune. Det er helt vildt, og det er ikke hver dag, vi oplever det.

En statistik over grundsalget i Herning Kommune fra de seneste fem år viser, at salget af erhvervsjord tog et ordentligt hop i 2019, og så igen i både 2021 og 2022. Salget ligger altså langt højere i 2022, end salget i de fem foregående år.

- 2022 må siges at være særdeles tilfredsstillende. Blandt andet har salget af et stort stykke erhvervsjord til virksomheden Topsoe på mere end 73.000 m2 selvfølgelig rykket ved statistikken, men også uden det salg ligger vi stadig over sidste års niveau. Og 2022 er jo heller ikke slut endnu, siger Anne Mette Skjærlund Knudsen.

Kontaktinfo

Annette Nielsen
Sekretær
Tlf.: 96282323
Mobil: 23638880

annette.nielsen@herning.dk

Anne Mette Skjærlund Knudsen
Grundsalgskoordinator
Tlf.: 96288517
Mobil: 51354091

bekak@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.