Herning Kommune sparede 1715 ton CO2 på asfalt i 2021

I Herning Kommune er der stor fokus på bæredygtighed - også når der skal lægges asfalt.

På et møde på rådhuset i onsdags fik formand for Teknik og Miljø udvalget, Joan Hansen(V), på vegne af Herning Kommune, overrakt et diplom, som bevis på at kommunen i 2021 har sparet 1715 ton CO2 på asfalt i 2021. Det svarer til en besparelse på 40 % i forhold til traditionelt produceret asfalt.

- I Herning Kommune vil vi gerne køre grønt. Derfor synes jeg, at det er helt på sin plads, at vi prioriterer en mere bæredygtigt produceret asfalt. Og jeg synes at det ligger helt i tråd med vores investeringer i el-bybusser og el-skraldebiler, siger Joan Hansen(V).

Samme asfalt produceret på biogas

Kernen i CO2 besparelsen ligger i produktionen af asfalten. Det er altså præcis det samme produkt firmaet levere, men ved at omlægge produktion til at være baseret på biogas i stedet for naturgas, opnår firmaet en CO2 reduktion på 40 %.

Det glæder da også udvalgsformand Joan Hansen(V), at der ikke bliver gået på kompromis med kvalitet og holdbarhed.

- Det har været vigtigt for os, at produktet ikke er dårligere end det, vi har i forvejen. Derfor glæder det mig, at vi har kunne få samme udvalg bare produceret meget mere bæredygtigt, siger hun.

Bland de første i Danmark

Herning Kommune er blandt de første kommuner i Danmark til at indgår aftaler med PEAB om deres ECO-asfalt. Firmaet bag er da også glade for at Herning Kommune er med til at gå forrest i udbredelsen.

- Når en stor kommune som Herning kan prioritere miljørigtigt produceret asfalt, håber jeg, der kommer mange flere med i de kommende år, siger adm. direktør Claus Terkelsen fra PEAB.

Fakta:

Samlet asfalt forbrug i 2021 i Herning Kommune:
57.348 tons asfalt på over 85 km veje og stier.
I alt CO2 besparelse: 1.714.980 kg CO2

Biogassen til produktionen bliver købt via biogas-certifikater udstedt af Energinet. Certifikaterne kan ikke sælges to gange og er dermed bevis for, at gasnettet bliver tilført den mængde biogas som asfaltproduktionen bruger.

 

Kontaktinfo

Ole Hansen
Kommunikationschef

Tlf.: 40223228

Send e-mail

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.