Elever varmer op til VM i ridesport

Til august sker der noget stort i Danmark! Her afholdes VM i ridesport i fire discipliner nemlig i Jyske Bank Boxen og i hele området ved MCH i Herning. Det betyder, at verdens bedste heste og ryttere skal dyste om verdensmesterskabet i både dressur, springning, voltigering og paradressur.

Når kommunen danner rammen om det enorme arrangement, så forventes det, at 200.000 tilskuere vil komme til byen, som vil blive omdannet til en stor VM-fest til glæde for kommunens borgere og erhvervsliv.

Nogen af dem, der allerede glæder sig til VM i ridesport, er mange af kommunens skoleelever. De er nemlig inviteret ud på skolebesøg for at opleve VM og hele set-uppet med egne øjne.

Næsten 600 elever har tilmeldt sig, og mange skoler afholder i samme forbindelse temauger med undervisning, der tager udgangspunkt i det særlige undervisningsmateriale ”Bedst til Hest”, som er udarbejdet af Herning Kommune i anledningen af VM i ridesport.

Find det tværfaglige undervisningsmateriale her. Det indeholder opgaver fra ni forskellige fag til elever på 4.-6. klassetrin.

VM på skoleskemaet

Et af de steder, hvor skoleelever og lærere har sat VM på skemaet, er på Herningsholmskolen i Herning.

Her er der i denne uge gang i kreative opgaver hos specialklasserne. 15-årige Lea Pedersen er derfor i gang med at sætte manke på sin hjemmelavede kæphest.

- Man bruger lim, garn og en saks. Det er ikke så svært. Jeg klipper, og binder garnet rundt og rundt. Jeg synes, at det er sjovt, fortæller Lea Pedersen.

Klassens ti elever beskæftiger sig med forskellige opgaver i det tværfaglige undervisningsmateriale ”Bedst til Hest”. Materialet er udarbejdet af lærere fra Herning Kommune - her iblandt også Ulla Kjærby Hyldgaard, som er specialklassens funktionslærer.

- Det er rigtig spændende at arbejde med emnet, for eleverne går faktisk rimelig meget op i det. Vi har egentligt ikke nogen elever, der ridder nu, men der dukker mange historier og oplevelser fra tidligere op, og det er lidt sjovt at høre om deres egne erfaringer i forhold til heste, fortæller lærer Ulla Kjærby Hyldgaard.

Opgaverne er også med til at styrke elevernes kognitive færdigheder, fortæller hun.

- Vi snakker for eksempel om ”videns ting” omkring hestene, og om, hvordan man bruger udstyr. Vi har også talt om, hvordan heste har været anvendt i tidens løb til for eksempel landbrug og rodeo. Senere på ugen skal eleverne være med til at lave små dressurprogrammer i miniudgave – det er en rigtig god huske-øvelse, der træner elevernes kognitive evner, fortæller Ulla Kjærby Hyldgaard.

Klassens elever skal også besøge en lokal rideskole i temaugen, og prøve at ride på heste. Til august skal eleverne besøge VM.

Alle skoleklasser kan besøge VM

Skolebesøg hos VM fungerer i samarbejde mellem Herning Kommune og VM-selskabet – Herning2022.

Alle skoleklasser fra hele landet har mulighed for at tilmelde sig.

Skoleklasser kan tilmeldes skolebesøg hos VM i Ridesport 2022 via mail til Herning Kommunes sportsmanager Elo Christensen på bekec@herning.dk.

NB: Sidste tilmeldingsfrist er fredag den 24. juni 2022.

Herning Kommune markerer VM ved at sende undervisningsmaterialet ”Bedst til Hest” ud til flere end 2.000 skoler landet over - svarende til alle folke- og friskoler med elever på 4.-6. klassetrin.

Opgaverne lægger op til aktivitet og bevægelse med udgangspunkt i fagene dansk, matematik, historie, idræt, engelsk, billedkunst, madkundskab, natur/teknologi og håndværk/design.

Kontaktinfo

Elo Christensen
Sport Event manager

Mobil: 29288197
Send e-mail til Elo

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.