Ørre Naturskole

Rutevejledning til Ørre Naturskole, Ørre Byvej 83 - 85, 7400 Herning.

Stedet er oplagt til ture for daginstitutioner, fordi der er gode muligheder for at undersøge naturen uden at gå ret langt. 

På fodboldbanen er der mulighed for rigtig at røre sig. Vil du en tur i skoven, er der 3 afmærkede ruter du kan følge. Se stander med kort.

Luk alle
Åben alle

Hvor ligger skolen?

Ørre Naturskole ligger i udkanten af Ørre by - nord for Herning, mellem Aulum og Sunds. Det er en fordel, hvis du har mulighed for at cykle til skolen. Det giver mulighed for at komme rundt og udforske området.

Fra Herning kan du cykle til Gullestrup og videre mod Trælund, hvorfra der er skiltet med cykelrute til Ørre.

Du kan også køre til Tjørring gl. Kirke, hvorfra der også er skilte med cykelrute til Ørre. Bemærk, at du her skal krydse Holstebrovej efter Sinding.

Begge ruter er gode cykelruter.

Omgivelserne ved Ørre Naturskole

Bålstedet

Bag naturskolen ligger bålstedet, som er et naturligt samlingssted under et besøg. På det hævede bålsted er der en rist som kan justere i højden. Bålstedet må frit benyttes. Husk at slukke bålet før I forlader stedet.

Naturen

Skoven bag naturskolen er hyggelig at bevæge sig i: Der er stor variation af træer og planter, og flere steder er terrænet kuperet og giver mulighed for raske løbeture og gode gemmesteder.

For større børn er der mulighed for at fiske i Løven Å, der ligger tæt på naturskolen. Her er der også god mulighed for at undersøge livet i et vandløb. Broen over åen gør det let og trafiksikkert at komme på den anden side af åen.

I området findes der en masse steder, hvor du kan lære noget om naturen og om kulturen. Der findes ådale, hedeslette, skov, hede, vandløb, eng. Oustrup Hede har en stor bestand af krondyr, som kan ses på bestemte steder.

Kulturen

Kulturen kan byde på Nazereth, missionshuset i Nybro. Stenkisten i Nybro, viser, hvordan der tidligere blev bygget broer af naturmaterialer. Blicherstenen, der med indskrift fortæller om Blichers møde med de fattige og de folk andre ikke ville omgås. Helenes Hus, der står som det sidste fattighus af seks på Sammelstedvej.

For at opleve de beskrevne naturområder og kultursteder, er det nødvendigt at cykle.

Kontaktinfo

Laila Gottenborg Lauridsen
Pædagogisk udviklingskonsulent
Børn og Læring - Rådhuset

Mobil: 22214320

Send e-mail til Laila

Gitte Schilkowski
Administrativ medarbejder
Staben i Børn og Unge - Rådhuset

Tlf.: 96287018

Send e-mail til Gitte

Anna Majbritt Larsen
Skoleleder
Sinding Skole

Tlf.: 30244163
Mobil: 30244163

Send e-mail til Anna Majbritt

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Den Digitale Hotline

Brug for hjælp til digital selvbetjening? DDH logo

Ring 70200000 - dag, aften og weekend

Åbningstider: