Ørre naturskole

Ørre Naturskole kan bookes frem til 3. juli 2022. Hvis du ønsker at booke Ørre Naturskole, skal du kontakte Laila Gottenborg Lauridsen på telefon 22214320. Du skal være opmærksom på at der ved besøg med overnatning vil være en egenbetaling for slutrengøring på 3000 kr.

Rutevejledning til Ørre Naturskole, Ørre Byvej 83 - 85, 7400 Herning.

Naturskolen er oplagt til ture for daginstitutioner, fordi der er gode muligheder for at undersøge naturen uden at gå ret langt. Fra bålstedet, hvor der er direkte adgang til  toiletter, er der kun 20 meter til skoven. Her føler børnene sig trygge.

På fodboldbanen er der mulighed for rigtig at røre sig. Vil du en tur i skoven, er der 3 afmærkede ruter du kan følge. Se stander med kort ved brændeskuret.

Luk alle
Åben alle

Hvor ligger skolen?

Ørre Naturskole ligger i udkanten af Ørre by - nord for Herning, mellem Aulum og Sunds. Det er en fordel, hvis du har mulighed for at cykle til skolen. Det giver mulighed for at komme rundt og udforske området.

Fra Herning kan du cykle til Gullestrup og videre mod Trælund, hvorfra der er skiltet med cykelrute til Ørre.

Du kan også køre til Tjørring gl. Kirke, hvorfra der også er skilte med cykelrute til Ørre. Bemærk, at du her skal krydse Holstebrovej efter Sinding.

Begge ruter er gode cykelruter.

Hvem kan bruge skolen og hvornår?

Ørre Naturskole nedlukkes pr. 1. august 2022. Det er dog stadig muligt at booke naturskolen til dagsarrangementer eller overnatning frem til 3. juli 2022.

Naturskolen kan bookes af dagplejere, daginstitutioner, skoler, uddannelsesinstitutioner og foreninger i Herning Kommune.

Ved booking

Hvis du ønsker at booke Ørre Naturskole, skal du pt. kontakte Laila Gottenborg Lauridsen på telefon 22214320.

Du skal være opmærksom på, at der vil være en egenbetaling for slutrengøring på 3000 kr. ved besøg med overnatning.

Lokalet kan ikke lejes til private formål - heller ikke gennem foreninger.

Lokalet lejes kun ud til non-profit aktiviteter.

Sovepladser og køkken

Der er 38 sengepladser (køjesenge). Pladserne er fordelt på to sovesale med plads til henholdsvis 16 og 10 personer. To mindre soverum med plads til 6 og 4 personer og et soverum til 2 personer.

Du skal selv medbringe lagen og sengetøj. Du skal også bruge lagen, når du sover i sovepose!

I køkkenet er der:

  • service til 50 personer (men der er kun siddepladser til 40 personer i spisesalen).
  • 2 kaffemaskiner.
  • 1 elkedel.
  • opvaskemaskine.
  • 2 varmluftsovne.
  • stort køleskab.
  • lille skabsfryser.

Du skal selv medbringe viskestykker og karklude.

Grundplan

Omgivelserne ved Ørre Naturskole

Bålstedet

Bag naturskolen ligger bålstedet, som er et naturligt samlingssted under et besøg. På det hævede bålsted er der en rist som kan justere i højden. Handsker, stålbørste mv. findes i depotet til udendørs aktiviteter.

Brænde og snobrødspinde er i brændeskuret. Nøglen hænger over fryseren i køkkenet. Ved bålstedet findes bordbænkesæt, og et langt naturbord kan bruges til servering eller som arbejdsbord.

Andet udstyr til arbejde og hygge ved bålet (popcornmaskine, dolke, siddeunderlag) findes i depotet til udendørs aktiviteter.

Naturen

Skoven bag naturskolen er hyggelig at bevæge sig i: Der er stor variation af træer og planter, og flere steder er terrænet kuperet og giver mulighed for raske løbeture og gode gemmesteder.

For større børn er der mulighed for at fiske i Løven Å, der ligger tæt på naturskolen. Her er der også god mulighed for at undersøge livet i et vandløb. Udstyr hertil finder du i depotet på naturskolen. Broen over åen gør det let og trafiksikkert at komme på den anden side af åen.

I området findes der en masse steder, hvor du kan lære noget om naturen og om kulturen. Der findes ådale, hedeslette, skov, hede, vandløb, eng. Oustrup Hede har en stor bestand af krondyr, som kan ses på bestemte steder.

Kulturen

Kulturen kan byde på Nazereth, missionshuset i Nybro. Stenkisten i Nybro, viser, hvordan der tidligere blev bygget broer af naturmaterialer. Blicherstenen, der med indskrift fortæller om Blichers møde med de fattige og de folk andre ikke ville omgås. Helenes Hus, der står som det sidste fattighus af seks på Sammelstedvej.

For at opleve de beskrevne naturområder og kultursteder, er det nødvendigt at cykle.

Vigtig praktisk info om Ørre Naturskole

Brandsikkerhed

Døre til soverum er fjederbelastet, så de kan lukke i tilfælde af brand. Huset er i træ og let antændelig. Branddøre modvirker spredning af flammer og må ALDRIG blokeres.

I soverum er der røgalarmer og sirener. De bliver aktiveret ved røgudvikling.

Af brandhensyn må senge og madrasser ikke flyttes. De kan ved uheld blokere døren fra soverum.

Hygiejne

Der er ingen adgang til sovesalene med sko.

Kontaktinfo

Laila Gottenborg Lauridsen
Pædagogisk udviklingskonsulent
CBL - Rådhuset

Mobil: 22214320

Send e-mail til Laila

Kia Egebjerg
Administrativ medarbejder
CBL - Rådhuset

Tlf.: 96287005

Send e-mail til Kia

Anna Majbritt Larsen
Skoleleder
Sinding Skole

Tlf.: 30244163
Mobil: 30244163

Send e-mail til Anna Majbritt

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Den Digitale Hotline

Brug for hjælp til digital selvbetjening? DDH logo

Ring 70200000 - dag, aften og weekend

Åbningstider: