PostNord Danmark Rundt 2022 - 18. august

Der venter os en stor cykeldag, når PostNord Danmark Rundt kommer til Herning Kommune 18. august.

Etapen bliver sendt live på TV, men I kan selvfølgelig også stå langs ruten eller ved målstregen og se løbet på tætteste hold.

Siden her fungerer både som en guide til cykelturisterne og en hjælp til de borgerne, der bliver ramt af vejspærringerne, som jo følger med et event af sådan en størrelse.

Luk alle
Åben alle

Læs om kongeetapen Otterup - Herning 239,3 kilometer. (Strada Bianche Nordic)

Ingen tvivl om at denne etape bliver Årets Kongeetape. Bare distancen taler sit klare sprog.

Hele 239,3 kilometer er ikke hverdagskost i PostNord Danmark Rundt. Tilsæt så 18,2 kilometer på grus, fordelt på 10 sektorer, så har man alle ingredienserne for en højdramatisk etape, hvor den blå førertrøje muligvis vil skifte ejermand.

Efter starten køres stik vest på tværs af Fyn, gennem byerne Søndersø, Morud og Middelfart.

Efter passage af den gamle Lillebæltsbro, bevæger feltet sig nordvest mod Egtved, videre forbi stigningerne ved Egtvedpigens grav (84 kilometer), Tørskind (89 kilometer) og Blue Horse ( 92 kilometer). Første grus sektion kommer når rytterne har tilbagelagt 107 kilometer ved Skovkærvej.

I Give passeres Rådhusbakken (som var DM mål i 2021), inden feltet efter 127 kilometer kører ind på den 1,8 kilometer lange grus pavé Sdr. Askærvej. Blot 10 kilometer længere fremme venter den legendariske sektor 3, Den Gyldne Middelvej. De 2,0 kilometer anses for mange ryttere at være det sværeste Pavé stykke under ” En Forårsdag på Heden”. Efter Brande kommer sektor 4, 5, 6 og 7, som alle kommer indenfor de næste 13 kilometer. Sektor 8 (Høgildgårdvej ) er med sine 3,8 kilometer den længste af de i alt 10 sektorer på dagens etape.

Efter Hammerum venter de to sidste sektorer, nemlig sektor 9, Bjerregårdvej og den sidste Buskvej, som ligger blot 10 kilometer før den afsluttende rundstrækning.

Rundstrækningen er cirka 12 km lang, cykelrytterne skal ud på den tre gange, før de afslutter på Møllegade ud for "Markedspladsen".

Se en detaljeret plan over hele 3. etape

Tag shuttlebussen

For at gøre det nemmere at komme til og fra målområdet, indsætter vi en shuttlebus, som kører fra Landskuepladsen ved MCH og ind til Vestergade ved Lykkesvej.

Første afgang fra MCH p-arealet Baggeskærvej er kl. 15.30 og bussen tager sidste tur retur til p-pladsen kl. 18.15.

Gåturen fra Godthåbsvej går via Chr Ydes Vej over Dronningens Boulevard langs Fredensgade og Møllegade.

Sådan spærrer vi vejene

Vi kommer til at spærre rigtig mange veje i det tidsrum, cykelrytterne kører forbi. Det kommer typisk til at gå ud over jer, der skal i bil hjem fra arbejde eller hente børn i tidsrummet 15.30-18.00.

Det kan derfor være en god idé at tænke i anderledes baner 18. august.

Måske kunne løsningen være at parkere uden for ruten, tage cyklen eller måske arbejde hjemmefra, alt efter hvad der nu er muligt.

Tidsplan

Cykelrytterne har været længe undervejs, og vejene vil derfor være spærret i 15-30 minutter inden forventet ankomst.

Den forventede tidsplan ser sådan ud:

• Lind Hovedgade og Kollundvej 16.02
  • Kollund 16.07
  • Hauge 16.14
  • Hammerum 16.32
  • Birk 16.35

I Herning og Tjørring vil afspærringen blive sæt op i endnu bedre tid, da afspærringen nogle steder består af bander. Rundstrækningen er afspærret kl. 15.30 – 18.00.

Fredensgade og Møllegade vil være spærret hele dagen fra kl. 7.00-22.00, da det er her, målområdet befinder sig.

Parkering

Hvis du tager bilen på arbejde 18. august, anbefaler vi dig at parkere udenfor rundstrækningen.

Se et kort over rundstrækningen i Herning

Se et kort med p-pladser i Herning Kommune.

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om vejspærringerne?

Ring på tlf.: 20674238