Herningsholmskolen 2025

Herningsholmskolen ligger på Sjællandsgade i Herning og er fra 1954. I løbet af de kommende år skal skolen erstattes af en helt ny skole på samme adresse. Det har byrådet i Herning Kommune besluttet i budgetforliget for 2020.

I 2020 er Herning Kommune gået gang med planlægningsfasen af det kommende skolebyggeri. Ifølge planen skal den nye skolebygning til Herningsholmskolen opføres i årene 2022-2025.

Kommunen har afholdt en konkurrence for entreprenørvirksomheder, som har kunnet byde ind på totalentreprisen af den nye skole. Valget er faldet på virksomheden c.c. contractor, som er blevet udpeget til vinder.

Entreprenørvirksomheden c.c. contractor har således tegnet det bedste bud på fremtidens udgave af Herningsholmskolen. Dog er skoleprojektet fra c.c. contractors dyrere, end de 160 millioner kroner, der er budgetteret med. For at skoleprojektet kan blive en realitet, kræver det derfor, at byrådet til efterårets budgetkonference i 2022 bevilger ekstra midler til byggeriet.

Byggeriet bliver i så fald det femte skolebyggeri i Herning Kommune siden årtusindeskiftet. Kommunen har i de senere år åbnet nye skoler i Vildbjerg, Tjørring, Snejbjerg og i Hammerum-Gjellerup.

I 2021 og 2022 er der sammenlagt afsat 43,5 millioner kroner til projektet, og yderligere beløb vil komme til i de forestående år, efterhånden som byggeriet skrider frem.