Den første tid
Selvbetjening
Forbesøg hos dagplejer
Når du har modtaget et tilbud om dagplejeplads fra pladsanvisningen, kontakter du dagplejeren via telefon for at aftale tid til et besøg. Du må gerne ringe mellem kl. 13 og 14, hvor de andre børn typisk sover.
Det første besøg varer ca. 1/2 time. Her vil du møde dagplejeren, høre om dagligdagen og hvad dagplejeren er mest optaget af.
Herefter skal du godkende dagplejepladsen. Det gør du på den digitale pladsanvisning.
Kontaktmøde
Når du har accepteret pladsen, skal du ringe til din dagplejer og aftale et kontaktmøde.
Kontaktmødet handler om, at du og barnets dagplejer kan få en fornemmelse af hinanden. I får en snak om barnet, jeres familie og barnets rytmer. Du kan stille spørgsmål, og dagplejer kan fortælle lidt mere om hverdagen, pædagogik og rutiner.
På mødet aftales hvordan opstarten skal foregå, og hvad du skal medbringe i dagplejen.
Nogle gange deltager dagplejekonsulenten i kontaktmødet.
Informationsmøde
Forældre til nye børn i dagplejen inviteres til et informationsmøde. Her vil du møde en fra dagplejekontoret, der vil give en kort introduktion til, hvad dagplejen er for en størrelse.
Der vil være fokus på den overordnede ramme for dagplejen, hvad kan du forvente af dagplejer, og hvad dagplejer vil forvente af dig. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål af mere generel karakter.
Opstart i dagpleje
Når dit barn starter i dagplejen, er fokus på, at dit barn får tillid til sin dagplejer og er tryg ved hende/ham, de nye rammer og de andre børn. Derfor kan det være en god idé med nogle kortere besøg de første dage for at få en rolig opstart.
Herefter aftaler du og din dagplejer, hvordan I gradvist kan skrue op for antallet af timer, dit barn er i dagpleje og hvordan I kan gøre det på en måde, der tilgodeser dit barns behov.
Jo mere tillid forældre kan udvise til dagplejer og vise barnet, at det er i gode hænder, jo nemmere er det for barnet at opleve tryghed ved dagplejeren. Derfor handler også den første tid i dagpleje rigtig meget om kommunikation mellem dig og dagplejeren. Spørg dagplejeren, hvis der er noget, du er i tvivl om, eller undrer dig over. Spørg ind til dagplejerens gode erfaringer med at skabe tryghed for nye børn og hvad du kan gøre som forælder for at understøtte det.
Hvad skal du medbringe
Når dit barn er i dagpleje, er der nogle ting, du skal medbringe. Dit barn skal lege, tumle og eksperimentere, mens det er i dagpleje. Derfor bliver det vigtigt, at barnets tøj er praktisk og hensigtsmæssigt til så megen udfoldelse som mulig både indendørs og udendørs.
Medbring:
- 2 bodystocking/undertøj
- 1 par strømper
- 1 varm trøje (til at sove i)
- Regntøj
- Gummistøvler
- Fodtøj til årstiden
- Overtøj efter årstiden
- 2 par vanter (1 par til leg + 1 par til at sove med)
- Hagesmækker
- Hjemmesko
- Ekstra sut / klud
- Hue
- Håndklæde
- Bleer
- Engangsvaskeklude
- Papirlommetørklæder
- Creme til rød numse / solcreme
- 1 rulle affaldsposer til skiftetøj/beskidt tøj
- Barnevogn med pude, dyne og godkendt sele.
- Regnslag
- Fluenet
Tal gerne løbende med din dagplejer om listens indhold.
Udover tingene på listen, så skal du medbringe modermælkserstatning, sutteflasker og diverse grødprodukter, hvis dit barn har behov for det.
Kontaktinfo
Dagplejekontoret
Send e-mail til Dagplejekontoret
Dan Pedersen
Leder af Dagplejen
Anette Tannebæk
Dagplejekonsulent
Anne-Mette Bundgaard
Dagplejekonsulent
Ditte Hinsch
Dagplejekonsulent
Maria Bak Foldager
Dagplejekonsulent
Sofie Kloster Gram
Dagplejekonsulent
Anna Bente Damgård
Pædagogisk fagkoordinator
Mette Isager-Nielsen
Assistent
Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.