Når du bruger logoet, skal du huske at....

Du er velkommen til at benytte Herning Kommunes logo, når bare du husker at:

  • det er bedst, at bruge det brede logo og stille det til højre.
  • bruge det høje logo, hvis du stiller det til højre.
  • byvåbnet godt må stå alene uden navnetræk, men at det modsatte ikke er tilladt.
  • du ikke må redigere i logoet. Det vil sige, at du skal bevare farve, størrelsesforhold og den indbyrdes placering af elementerne.
  • logoet skal placeres på en hvid eller ensfarvet baggrund.
  • der skal være luft omkring logoet. Som tommelfingerregel en halv gang byvåbnets højde til alle sider.

Print selv skabeloner

Herning Kommunes print-selv skabeloner er kun for dig, der er ansat ved kommunen. De er flyttet til S-drevet i kommunens eget netværk.

Find dem på:
S:\Skabeloner\Office2013\Fælles skabeloner

Farver og skrifttyper

Vores farvepalette består af ti farver, som hver især kan gradueres.

Hvis du graduerer farverne, skal du sikre dig, at kontraster og lignende følger de krav, der gælder for tilgængelighed på digitale platforme (WCAG 2.0).

Klik på linket herunder og find CMYK, RGB og HEX koder til de ti farver, vi bruger, i vores design.

Se Herning Kommunes farvepalette

Skrifttyper (typografi)

Vores standard skrifttype er Arial. Du skal altid bruge Arial, hvis dit materiale skal vises på digitale platforme som PC, tablet eller mobil.

Arial skal altid bruges ved overskrifter, mellemrubrikker og lignende.

Hvis du gerne vil anvende en skrifttype med "fødder" som brødtekst i materiale, der ikke skal læses digitalt, kan du bruge skrifttypen Georgia.

Gør dine PDF-filer tilgængelige

Hvis du laver PDF-filer, som skal ligge på Herning Kommunes hjemmeside, skal du altid sikre, at de er tilgængelige for alle. Også for de, der ikke selv kan læse filen, men får den læst højt af en digital skærmlæser.

PDF-filer skal med andre ord overholde Lov om tilgængelighed af offentlige myndigheders websteder og mobilapplikationer, som træder i kraft 23. september 2018.

 

Herning byvåben - hvad består det af og hvorfor?

Herning byvåben består af et skjold hvorpå der er en opretstående hammer i sølv. (Hammeren står op af en rød tinnet mur.) Hammeren stammer fra det gamle Hammerum Herred skjold. På hammeren står en hjejle i naturlig farve. Hjejlen symbolisere heden omkring Herning.

Det hjejlepar Herning Kommune ved borgmester N. O. Hansen officielt modtog i 1984, blev givet af den finske konsul Eli Jepsen, Herning ( svigerfar til fhv. byrådsmedlem og nuværende regionsrådsmedlem Ulla Diderichsen, datter af tidligere byrådsmedlem Aksel Diderichsen. Ulla Diderichsen er gift med den nuværende finske konsul.

Hammeren står op af en tinnet mur - hvilket betyder, en mur der ikke er færdig bygget. Den symbolisere en by under opbygning.

Under muren er der nogle bølgede linier i hvidt og lyseblå. De symbolisere åerne omkring Herning og den grønne farve mellem og under bølgelinjerne symbolisere engene omkring Herning.

Byvåbenet blev godkendt i 1913 da Herning blev købstad, dengang var der ca 6.000 indbyggere.

Det mærke der i dag bruges på det officielle brevpapir m.v. er ikke et byvåben, men et logo. Man valgte at logoet skulle have udgangspunkt i Hernings byvåben, blot med et mere moderne grafisk udtryk og alene i farven blå.

Herning Kommune har i dag således både et byvåben og et logo.